Η επίδραση των σπουδών στο αντικείμενο της Διατροφής στη διαιτητική πρόσληψη και συμπεριφορά των φοιτητών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η επίδραση των σπουδών στο αντικείμενο της Διατροφής στη διαιτητική πρόσληψη και συμπεριφορά των φοιτητών

Παπαδήμα, Ευγενία Ιωάννα

Μέσα στο περιβάλλον του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης εκεί είχε ήδη δοθεί το ερέθισμα για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πτυχιακής μελέτης. Εστιάζοντας στο κυλικείο στον πανεπιστημιακό χώρο και μόνο άρχισαν να δημιουργούνται απορίες σχετικά με τις διαιτητικές συνήθειες και συμπεριφορά των φοιτητών. Πράγματι, μέσα από την απλή παρατήρηση της διαιτητικής συμπεριφοράς των φοιτητών στο χώρο του πανεπιστημίου καθώς και διαφορών που παρατηρούνταν κατά καιρούς στη διαιτητική συμπεριφορά και στο σωματικό βάρος των φοιτητών ανάλογα με το έτος φοίτησης ή το τμήμα στο οποίο παρακολουθούν μαθήματα έγινε αντιληπτό πως το θέμα αυτό θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο επιστημονικής ερευνητικής μελέτης. Σαφώς η έρευνα συγκεκριμενοποιήθηκε και αφορούσε σε πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίου και θέλησε να διερευνήσει τις διαιτητικές συνήθειες αυτών είτε σπουδάζουν το αντικείμενο της Διαιτολογίας είτε όχι. Δεν αφορούσε γενικά σε φοιτητές αλλά σε μια ιδιαίτερη κατηγορία αυτών που είναι οι πρωτοετείς, ακριβώς γιατί οι περισσότεροι μόλις έχουν φύγει από το σπίτι τους και πλέον δομούν ατομικές διατροφικές συνήθειες. Το θέμα φάνηκε πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Δεν έχει γίνει έρευνα στην Ελλάδα που να συγκρίνει τις διαφορές που παρατηρούνται μετά την πάροδο ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου στις διαιτητικές συνήθειες φοιτητών που σπουδάζουν Διαιτολογία ή κάποιο άλλο αντικείμενο, παρά μόνο ελάχιστες που αφορούν στην απλή παρουσίαση διαιτητικών συνηθειών φοιτητών γενικά. Στο εξωτερικό ωστόσο έχουν γίνει κάποιες έρευνες πάνω στο ίδιο θέμα. Οι πληροφορίες που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη μελέτη ευελπιστούμε να φανούν χρήσιμες στην κατανόηση των διαφορών που παρατηρούνται στις διαιτητικές συνήθειες των φοιτητών μετά την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου φοίτησής τους. Βεβαίως προτείνεται να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες έρευνες με μεγαλύτερο δείγμα και ίσως και σε άλλα πανεπιστήμια εντός Ελλάδας για πιο ολοκληρωμένη άποψη.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Διατροφή
Nutrition education
Διατροφικές συνήθειες
Food habits
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Harokopio University

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2004


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.