Μορφωτικό επίπεδο και αντιλήψεις για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Library and Information Center ESTIA
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2010 (EN)

Μορφωτικό επίπεδο και αντιλήψεις για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων

Χάμος, Αλέξανδρος

Η μελέτη αυτή έχει ως σκοπό την συλλογή, καταγραφή και αξιολόγηση των αντιλήψεων και του γνωσιακού επιπέδου του πληθυσμού της Ελλάδος για τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακά νοσήματα, ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο συνολικά, αλλά και ξεχωριστά για κάθε φύλο. Αποτελέσματα :Όσον αφορά τη σχέση φύλου(γυναίκας / άνδρα) και μορφωτικού επιπέδου παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις απαντήσεις. Συμπερασματικά όμως, μπορούμε να πούμε ότι οι γυναίκες εμφανίζουν ένα πιο ολοκληρωμένο γνωσιακό επίπεδο για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, σε σχέση με τους άνδρες, και στα 3 μορφωτικά επίπεδα. Όσον αφορά το μορφωτικό επίπεδο του συνολικού πληθυσμού και τη σχέση του με τις απαντήσεις που δόθηκαν από κάθε κατηγορία, μπορούμε να πούμε ότι τα αποτελέσματα μας έδωσαν μία λογική σχέση μεταξύ μορφωτικού επιπέδου και απαντήσεων ,με εξαίρεση την κατηγορία των συμμετεχόντων χαμηλής μόρφωσης όπου σε συγκεκριμένες ερωτήσεις απάντησε απρόσμενα σωστά, στο μεγαλύτερό της ποσοστό. Συμπεράσματα: Γίνεται εμφανές ότι το επίπεδο γνώσεων του συνολικού πληθυσμού της χώρας, όσον αφορά τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων που έχουν να κάνουν με τη διατροφή, βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Γι’ αυτό πρέπει να δράσουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά οι αρμόδιοι φορείς, όπως το κράτος και η πανεπιστημιακή κοινότητα, ενημερώνοντας τον πληθυσμό προκειμένου να μειωθεί η καρδιαγγειακή νοσηρότητα του πληθυσμού της Ελλάδος.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Καρδιαγγειακό σύστημα - Ασθένειες - Παράγοντες κινδύνου
Καρδιαγγειακό σύστημα - Ασθένειες - Διαιτολογικές απόψεις


2010-12-16


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)