Η γεωγραφία των τροχαίων ατυχημάτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Η γεωγραφία των τροχαίων ατυχημάτων

Πρωτόγερος, Μιχάλης

Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό και να εφοδιάσει τους ασκούντες κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο με πληροφορίες και χρήσιμα συμπεράσματα για τα τροχαία ατυχήματα. Αφορμή για αυτήν την έρευνα αποτέλεσαν δύο βασικές διαπιστώσεις. Η πρώτη αφορά την απουσία εμπειρικών μελετών που προσεγγίζουν τo παρόν πρόβλημα. Η δεύτερη εστιάζει στην σημασία που δίνει η διεθνής βιβλιογραφία σχετικά με το πρόβλημα της απώλειας της ανθρώπινης ζωής από τα τροχαία ατυχήματα. Η μεθοδολογική προσέγγιση που ακολουθήθηκε βασίστηκε στην εξέταση των δημόσιων ανοικτών δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας με μεθόδους χωρικής ανάλυσης. Καταρτίστηκε μία σειρά από δείκτες με στόχο να αποτυπωθούν οι γεωγραφικές διαφοροποιήσεις των τροχαίων ατυχημάτων ανά καλλικρατικό δήμο. Τα ευρήματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Κάποια από αυτά επιβεβαιώνουν παλαιότερες έρευνες και κάποια άλλα δίνουν την νέα διάσταση στην μελέτη των ζητημάτων αυτών. Οι δήμοι Σίφνου, Αμφίκλειας και Πρεσπών είναι οι δήμοι που συγκεντρώνουν υψηλές τιμές θανάτων από τροχαία ατυχήματα. Αντίθετα οι δήμοι Νέας Σμύρνης, Ηλιούπολης, Νεάπολης – Συκεών και Καλαμαριάς εμφανίζουν χαμηλές τιμές.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Spatial analysis (Statistics)
Τροχαία ατυχήματα
Χωρική ανάλυση (Στατιστική)
Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών
Traffic accidents
Geographic information systems


2013-07-17


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.