Συγκριτική μελέτη συμβατικών και πράσινων ταρατσών: αξιολόγηση κύκλου ζωής πράσινων ταρατσών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Συγκριτική μελέτη συμβατικών και πράσινων ταρατσών: αξιολόγηση κύκλου ζωής πράσινων ταρατσών

Φουτρή, Αγγελική

Η συγκεκριμένη μελέτη περιγράφει την ανάλυση του κύκλου ζωής των συμβατικών και οικολογικών πράσινων ταρατσών σε σύγκριση με τις συμβατικές ταράτσες. Η αξιολόγηση κύκλου ζωής χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να αναλυθούν και να ποσοτικοποιηθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της χρήσης των ταρατσών. Σημείο εκκίνησης για την εργασία είναι η σημαντική μείωση ενεργειακής κατανάλωσης για τα κτίρια αλλά και τα επιπλέον θετικά αποτελέσματα που απορρέουν από την εγκατάσταση μιας πράσινης ταράτσας. Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πράσινες ταράτσες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των επιπτώσεων που επηρεάζουν τον άνθρωπο και το οικοσύστημα. Ακόμα φαίνεται πως η χρήση φιλικών, οικολογικών υλικών στην κατασκευή της πράσινης ταράτσας δεν μειώνει την αποτελεσματικότητά τους. Αντιθέτως προσθέτει περιβαλλοντική αξία σε μία αξιόλογη τεχνική.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Οικολογία
Πράσινες ταράτσες
Πράσινες ταράτσες (Κηπουρική)
Green roofs (Gardening)
περιβαλλοντική προστασία
Ecology
οικολογικές ταράτσες

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2008-11-04


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.