Πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα το ελαιόλαδο για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Library and Information Center ESTIA
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2004 (EN)

Πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα το ελαιόλαδο για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

Σαμαρά-Κατσάμπουλα, Άννα
Καλοκαιρινού-Δασκαλάκη, Ασπασία

Σε μια εποχή όπου η Δυτικού τύπου διατροφή, στη χώρα μας, τείνει να παραμερίσει εξ ολοκλήρου την παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, θεωρή¬σαμε υποχρέωση ως διαιτολόγοι, να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.Γνωρίζοντας την υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου και τις πολύτιμες φυσικές του ιδιότητες, χάρη στις οποίες εδώ και χιλιετίες αποτελεί καταξιωμένο θεμέλιο της Μεσογειακής διατροφής, ασχοληθήκαμε στην παρούσα εργασία μας με το ελαιόλαδο ή αλλιώς με «το υγρό χρυσάφι της Μεσογείου».Σκοπός της εργασίας μας δεν είναι να αναφέρουμε απλώς τις ιδιότητες του ελαιολάδου αλλά να ενημερώσουμε επιστημονικά τον εκπαιδευτικό και να του προσφέρουμε ένα αξιόλογο και εύχρηστο πρόγραμμα διατροφικής αγωγής, κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες της συγκεκριμένης ηλικίας.Η ηλικία για την οποία δημιουργήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι η Α' Δημοτικού. Οι λόγοι που επιλέξαμε την ηλικία 6-7 ετών είναι ότι αφενός τα παιδιά από αυτή την ηλικία μπορούν εύκολα να συμμετέχουν σε μια μαθησιακή διαδικασία και αφ’ ετέρου, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να αποκτούν τα παιδιά σωστές διατροφικές συνήθειες και γνώσεις, από όσο πιο μικρή ηλικία γίνεται. Με μικρές αλλαγές το πρόγραμμα είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να χρησιμοποιηθεί και σε λίγο μικρότερες ή μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Παιδιά - Διατροφή
Μεσογειακή δίαιτα
Αγωγή υγείας - Παιδιά
Ελαιόλαδο


2004


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)