Προσομοίωση της υφάλμυρης καρστικής πηγής Καραβόμυλος της Σάμης Κεφαλληνίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Προσομοίωση της υφάλμυρης καρστικής πηγής Καραβόμυλος της Σάμης Κεφαλληνίας

Γιαλαμάς, Ιωάννης

Αντικείμενο της παρούσας διατριβής είναι η προσομοίωση της υφάλμυρης καρστικής πηγής του Καραβόμυλου, στην περιοχή Σάμη Κεφαλληνίας. Η προσπάθεια προσομοίωσης μιας καρστικής πηγής πρέπει να κατατείνει στην πρόβλεψη του υδρογράμματός της, και της καμπύλης χλωριόντων της εφόσον η λεκάνη της υφαλμυρώνεταιΓια την επίλυση του προβλήματος της προσομοίωσης μιας υφάλμυρης καρστικής πηγής χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος του Δρ. Αθανάσιου Μαραμαθά που επεξεργάστηκε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο τμήμα Χημικών Μηχανικών. Ανανπτύχθηκε ένα μαθηματικό πρότυπο το οποίο τροφοδοτούμενο με τις βροχοπτώσεις της λεκάνης τροφοδοσίας της προβλέπει το υδρόγραμμά της και την καμπύλη χλωριόντων της συναρτήσει του χρόνου. Από την προσομοίωση συμπεραίνεται ότι για την πηγή του Καραβόμυλου ο συντελεστής κατείδυσης είναι 61%, η λεκάνη τροφοδοσίας είναι 22.500.000 m2, ενώ το φαινόμενο venturi αποτελεί τον μηχανισμός θαλάσσιας διείσδυσης .

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

πηγή
Καραβόμυλος
Καρστ
Κεφαλληνία
Karst - Greece - Kephallenia (Nome) - Sami
Καρστ - Ελλάδα - Κεφαλληνία (Νομός) - Σάμη

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2011-11-07


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.