Σχέση Πρωτεΐνης (φυτικής/ζωικής) με τη στεφανιαία νόσο και τον σακχαρώδη διαβήτη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Σχέση Πρωτεΐνης (φυτικής/ζωικής) με τη στεφανιαία νόσο και τον σακχαρώδη διαβήτη

Καζαντζάκη, Ειρήνη

Η στεφανιαία νόσος (CHD), είναι από τις πιο κοινές καταστάσεις των καρδιακών παθήσεων και θεωρηθεί ως αποτέλεσμα δύο διαδικασιών: της αθηροσκλήρωσης και της θρόμβωσης. Επίσης, περιλαμβάνει μια ομάδα κλινικών επιπλοκών, όπως η στηθάγχη, το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και ο ξαφνικός θάνατος. Ο σακχαρώδης διαβήτης (Σ.Δ.) είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από τη δυσλειτουργία του μεταβολισμού, ειδικότερα του μεταβολισμού των υδατανθράκων (υπεργλυκαιμία). Ο διαβήτης συνδέεται άμεσα με τη στεφανιαία νόσο, αυξάνοντας τον κίνδυνο της θνησιμότητας και της νοσηρότητας. Πιθανόν, η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι ένας σχετικός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη των καρδιαγγειακών ασθενειών . Οι δύο κύριες προσεγγίσεις ως προς την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και αντίστοιχα του σακχαρώδη διαβήτη, είναι η επέμβαση στον τρόπο ζωής (American Heart Association's dietary guidelines, ADA) και η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής (στατίνες, αντιδιαβητικά δισκία, ινσουλίνη). Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί σε μελέτες που ερευνούν την επίδραση της διατροφικής πρωτεΐνης (φυτικής / ζωικής) σε ασθενείς με Σ.Δ. ή στεφανιαία νόσο. Ο σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να αναφέρει κλινικές έρευνες που έχουν γίνει ως προς την επίδραση της διατροφικής πρωτεΐνης (φυτικής / ζωικής) σε ασθενείς με Σ.Δ. ή CHD και να παρουσιάσει τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, καταλήγοντας σε ένα συμπέρασμα.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Πρωτεΐνη - Διαιτολογικές απόψεις
Protein - Nutritional aspects
Diabetes mellitus
Σακχαρώδης διαβήτης
Ασθένειες - Διαιτολογικές απόψεις
Cardiovascular system - Diseases - Nutritional aspects
Καρδιαγγειακό σύστημα - Ασθένειες - Διαιτολογικές απόψεις
Coronary heart disease
Diet in disease
Ασθένειες της στεφανιαίας

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2007-10-17


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.