Προσεγγίζοντας τα λογοτεχνικά τοπία: η νοηματοδότηση των τοπίων μέσω της λογοτεχνίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Προσεγγίζοντας τα λογοτεχνικά τοπία: η νοηματοδότηση των τοπίων μέσω της λογοτεχνίας

Σικερίδη, Ελένη

Ο αναγνώστης της πτυχιακής θα περιπλανηθεί νοητικά στα λογοτεχνικά τοπία, τοπία υπαρκτά που μιλούν για το χώρο. Ο ίδιος σαν άλλος Οδυσσέας θα ανακαλύψει τα τοπία και θα μυηθεί στην αντίληψη περί αυτών, θα εξετάσει την έννοια της μορφής και τις μορφές τοπίου, θα ξεχαστεί στους αιώνες αναζητώντας την τέχνη. Η περιπλάνηση θα συνεχισθεί συνομιλώντας ο αναζητητής με ιδέες σοφών για το λόγο ανά εποχή˙ αφουγκράζοντας τα τοπία λόγου, περνώντας από Σχολές θέασης αυτών, καταλήγοντας να τα αγγίζει με απλούς τρόπους προσέγγισης. Η αναζήτηση, καθώς θα φθάνει στο τέλος της, ακουμπά το χώρο της Μεσογείου ως ένα κοινό τόπο συναντήσεων τριών ποιητικών μορφών˙ με τον Οδυσσέα Ελύτη να ταξιδεύει στο Μεσογειακό Τοπίο, το Γιώργο Σεφέρη να πλάθει το Μύθο του Αιγαίου και το Felice Mastrogianni να γράφει για το ανοιξιάτικο μωσαϊκό.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Τοπία στη λογοτεχνία
Μεσόγειος Θάλασσα - Στη λογοτεχνία
Αιγαίο πέλαγος - Στη λογοτεχνία
Τοπία στην τέχνη


2013-10-24


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.