Η ευεργετική δράση παρεντερικού γαλακτώματος πλούσιο σε ω-3 σε πρόωρα νεογνά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Η ευεργετική δράση παρεντερικού γαλακτώματος πλούσιο σε ω-3 σε πρόωρα νεογνά

Μασσαρά, Παρασκευή

Από την πρώτη εφαρμογή της παρεντερικής διατροφής στα τέλη της δεκαετίας του 1960 σε πρόωρο νεογνό μέχρι σήμερα, οι ανάγκες των πρόωρων νεογνών, οι κίνδυνοι, οι επιπλοκές της παρεντερικής διατροφής αποτέλεσαν αντικείμενο πολλών μελετών. Οι ευεργετικές επιδράσεις των ω-3 λιπαρών οξέων ήταν ήδη γνωστές πολύ πριν την ανάπτυξη της παρεντερικής διατροφής. Αναμενόμενα μελετήθηκαν ειδικότερα, δοκιμάστηκαν και πήραν τη θέση τους σε αυτή τη νέα οδό σίτισης. Ωστόσο η δράση τους σε παθήσεις των νεογνών, στη φλεγμονή, στην ανάπτυξη και η συνέργια τους με άλλα θρεπτικά συστατικά δεν έχει ακόμα πλήρως διευρυνθεί. Σε αυτό στοχεύει να συμβάλλει και η παρούσα μελέτη. Στο Γενικό Μέρος πραγματοποιείται σύντομή ιστορική αναδρομή της παρεντερικής διατροφής, παρουσιάζονται τα κριτήρια, οι αιτίες, οι κίνδυνοι και η συχνότητα της προωρότητας. Επίσης παραθέτονται οι νέες κατευθυντήριες συστάσεις για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών των πρόωρων νεογνών, ο ρόλος και οι ιδιότητες των ω-3 λιπαρών οξέων και η δράση τους στη φλεγμονή. Στο Πειραματικό Μέρος αναφέρεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον προσδιορισμό των προφλεγμονωδών κυτταροκινών TNF-α, IL6, IL8 στον ορό 60 πρόωρων νεογνών.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Premature infants
Parenteral feeding
Νεογνά
Παρεντερική διατροφή
Λιπαρά οξέα
Fatty acids
Πρόωρα


2013-10-02


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.