Ο ρόλος του άνδρα στην οικογένεια της υπαίθρου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Ο ρόλος του άνδρα στην οικογένεια της υπαίθρου

Πάντου, Χριστίνα

Η οικογένεια αποτελεί το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας. Η δομή και οι λειτουργίες της επηρεάζονται από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, τις αντιλήψεις, τις αξίες και τις ανάγκες της κάθε κοινωνίας. Η οργάνωση, λοιπόν, της οικογενειακής ζωής στη σύγχρονη εποχή έχει σημειώσει σημαντικές αλλαγές ως προς τις σχέσεις μεταξύ των μελών της και τον καταμερισμό των οικιακών ευθυνών. Σταθμό για τις αλλαγές αυτές αποτέλεσε η Βιομηχανική επανάσταση που μετέθεσε την εργασία των μελών της οικογένειας έξω από το σπίτι. Η ταχύτατη οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας δημιούργησαν νέα καταναλωτικά πρότυπα αυξάνοντας τις ανάγκες της οικογένειας και κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να εισέλθουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας. Τις οικονομικές ευθύνες του νοικοκυριού τις επωμίζονται από κοινού, πια, οι δύο σύζυγοι. Έτσι, και ο άνδρας, με μειωμένες οικονομικές υποχρεώσεις, καλείται να μοιραστεί με τη σύζυγό του τις υπόλοιπες οικιακές ευθύνες. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να διερευνηθεί ο ρόλος του άνδρα στη σύγχρονη οικογένεια και πιο συγκεκριμένα, να εκτιμηθεί η επίδραση των σύγχρονων κοινωνικών δεδομένων στο ρόλο του μέσα στην οικογένεια και να προσδιοριστούν οι μεταβολές που έχουν επέλθει στον καταμερισμό των οικιακών ευθυνών μεταξύ των συζύγων. Ως πεδίο έρευνας επελέγη ο Ν. Ξάνθης που συνδυάζει αστική και αγροτική ζώνη, κάνοντας τα αποτελέσματα περισσότερο ενδιαφέροντα, γιατί διαφαίνεται σε ποιο βαθμό, τελικά, ο ρόλος του άνδρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το παραδοσιακό μοντέλο.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Family - Economic aspects
Family - Social aspects
Family - Greece - Xanthi (Nome)
Οικογένεια - Οικονομικές απόψεις
Άνδρες - Οικογενειακές σχέσεις
Οικογένεια - Κοινωνικές απόψεις
άνδρας
ύπαιθρος
Men - Family relationships
κοινωνικός ρόλος
Οικογένεια - Ελλάδα - Ξάνθη (Νομός)
Οικογένεια


2010-05-19


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.