δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
ΛΕΪΣΜΑΝΙΑΣΗ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Η ασθένεια της λεϊσμανίασης προκαλείται από τα πρωτόζωα παράσιτα του γένους Leshmania και η μετάδοση της γίνετε μέσω ενδιάμεσων ξενιστών, τις σκνίπες. Το παράσιτο διακρίνεται σε αμαστίγωτη και προμαστίγωτη μορφή. Η σκνίπα είναι μικροσκοπική μεγέθους 1-4mm, η οποία ζει και αναπτύσσεται σε σκοτεινούς χώρους, κορμούς δέντρων, σπηλιές, πηγάδια κ.α.. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα υπάρχουν 12 διαφορετικά είδη σκνιπών που απομυζούν αίμα από τον άνθρωπο, το σκύλο και άλλα ζώα και μεταδίδουν την λεϊσμανίαση. Η νόσοςέχει εξαπλωθεί στη Νότια Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τη Νότια και Κεντρική Αμερική και σποραδικά στις ΗΠΑ, ενώ τα τελευταία 10χρόνια οι ενδημικές περιοχές έχουν επεκταθεί και κατά συνέπεια έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα. Ο αριθμός των κρουσμάτων της σπλαχνικής λεϊσμανίασης είναι μεγαλύτερος από 310 εκατομμύρια, ενώ της δερματικής λεϊσμανίασης κυμαίνεται από 0,7-1,2 εκατομμύρια παγκοσμίως στον άνθρωπο.

Bachelor thesis
bachelorThesis
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία

Σκύλοι
Λεισμανίαση
Dogs
Διάγνωση
Leishmaniasis
Diagnosis


2017-10-16


Πτυχιακές Εργασίες

Default License*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.