UNCERTAINTIES ON VS PROFILES AND SITE RESPONSE AT A VERTICAL STRONG MOTION ARRAY

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

UNCERTAINTIES ON VS PROFILES AND SITE RESPONSE AT A VERTICAL STRONG MOTION ARRAY (EN)

Raptakis, D.
Makra, K.

Παρουσιάζουμε μια λεπτομερή μελέτη πολλών VS προσομοιωμάτων στη θέση TST του πειραματικού πεδίου Euroseistest. Επωφελούμαστε από 62 διαθέσιμα προσομοιώματα που προέκυψαν στην ίδια θέση από μετρήσεις και μεθόδους όπως σεισμική συμβολομετρία, ανάλυση τάσεων-παραμορφώσεων και προσομοίωσης ανόπτησης σε σεισμικές καταγραφές, συμβατικές σεισμικές διασκοπήσεις (αντιστροφή επιφανειακών κυμάτων, crosshole and downhole), και σεισμικό θόρυβο σε δίκτυα. Όλα τα προσομοιώματα ομαδοποιήθηκαν σύμφωνα με τις τεχνικές ανάλυσης σε 5 μέσους όρους, Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι διαφέρουν μεταξύ τους καθώς εξαρτώνται από τις υποθέσεις κάθε τεχνικής. Οι διαφοροποιήσεις τους σε σχέση με τον μέσο όρο τους, αν και μικρές, είναι σημαντικές στις κατακόρυφες ασυνέχειες που ορίζουν τους σχηματισμούς διαφορετικής δυστμησίας, εισάγοντας σχετική αβεβαιότητα. Αποτελέσματα της σεισμικής απόκρισης με βάση τα προσομοιώματα έδειξαν ανάλογη αβεβαιότητα με σημαντική υποεκτίμηση της ενίσχυσης, γεγονός που πρέπει να διαχειρίζεται με προσοχή στον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών.  (EL)
Παρουσιάζουμε μια λεπτομερή μελέτη πολλών VS προσομοιωμάτων στη θέση TST του νπειραματικού πεδίου Euroseistest. Επωφελούμαστε από 62 διαθέσιμα προσομοιώματα που προέκυψαν στην ίδια θέση από μετρήσεις και μεθόδους όπως σεισμική συμβολομετρία, ανάλυση τάσεων-παραμορφώσεων και προσομοίωσης ανόπτησης σε σεισμικές καταγραφές, συμβατικές σεισμικές διασκοπήσεις (αντιστροφή επιφανειακών κυμάτων, crosshole and downhole), και σεισμικό θόρυβο σε δίκτυα. Όλα τα προσομοιώματα ομαδοποιήθηκαν σύμφωνα με τις τεχνικές ανάλυσης σε 5 μέσους όρους, Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι διαφέρουν μεταξύ τους καθώς εξαρτώνται από τις υποθέσεις κάθε τεχνικής. Οι διαφοροποιήσεις τους σε σχέση με τον μέσο όρο τους, αν και μικρές, είναι σημαντικές στις κατακόρυφες ασυνέχειες που ορίζουν τους σχηματισμούς διαφορετικής δυστμησίας, εισάγοντας σχετική αβεβαιότητα. Αποτελέσματα της σεισμικής απόκρισης με βάση τα προσομοιώματα έδειξαν ανάλογη αβεβαιότητα με σημαντική υποεκτίμηση της ενίσχυσης, γεγονός που πρέπει να διαχειρίζεται με προσοχή στον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Peer-reviewed Article (EN)

τάσεις-παραμορφώσεις (EL)
συμβολομετρία (EL)
σεισμικός θόρυβος (EL)
stress-strain (EN)
prospecting (EN)
interferometry (EN)
seismic noise (EN)


Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας

Αγγλική γλώσσα

2016-07-27


Geological Society of Greece (EN)

0438-9557
2529-1718
Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας; Τόμ. 50 Αρ. 3 (2016): 14th International Conference of the G.S.G.; 1525-1534 (EL)
Bulletin of the Geological Society of Greece; Vol. 50 No. 3 (2016): 14th International Conference of the G.S.G.; 1525-1534 (EN)

Copyright (c) 2017 K. Makra, D. Raptakis (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.