δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2001 (EL)

The Sappes gold project (EL)
The Sappes gold project (EN)

SHAWH, A. J.
CONSTANTINIDES, D. C.

Η Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. κατέχει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης του Δημόσιου Μεταλλευτικού Χώρου Ε5. Η εταιρία περιχάραξε δύο εκμεταλλεύσιμα μεταλλοφόρα σώματα, της Οχιάς και του Αγίου Δημητρίου. Οι δαπάνες για την έρευνα, την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και τον βασικό σχεδιασμό της εξόρυξης και κατεργασίας του μεταλλεύματος και της διαχείρισης των καταλοίπων ανήλθαν μέχρι σήμερα σε 6,5 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο επιθερμικός χρυσός συνδέεται κυρίως με θειούχα ορυκτά, όπως τον εναργίτη και γκολντφιελδίτη και τοπικά με τελουρίδιο του χρυσού (καλαβερίτη) ή ως ελεύθερος χρυσός εντός πυριτικού υλικού. Το 70% του παραγόμενου χρυσού θα είναι σε μορφή συμπυκνώματος χαλκού-χρυσού, ενώ το υπόλοιπο θα προέρχεται από βαρυτομετρικό διαχωρισμό (15%) και από την κυάνωση των καταλοίπων της επίπλευσης. (EL)
No abstract (available). (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

St. Demetrios Deposit (EN)
Sappes (EN)
Rhodope Volcanic Arc (EN)
Metallurgical Processing (EN)
Ε5 Mining Lease Area (EN)
Epithermal Mineralisation (EN)
Financial Investments (EN)
Environmental Protection (EN)
Mining Methods (EN)
Viper Deposit (EN)


Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας

Αγγλική γλώσσα

2001-01-01


Geological Society of Greece (EN)

0438-9557
2529-1718
Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας; Τόμ. 34 Αρ. 3 (2001): 9o διεθνές Συνέδριο της ΕΓΕ; 1073-1080 (EL)
Bulletin of the Geological Society of Greece; Vol. 34 No. 3 (2001): 9th International Conference of the Geological Society of Greece; 1073-1080 (EN)

Copyright (c) 2018 A. J. SHAWH, D. C. CONSTANTINIDES (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.