Μελέτη και στρατηγικές προσαρμογής για την παράκτια διάβρωση στην περιοχή Κισσόνεργας στην Πάφο νοτιοδυτικά της Κύπρου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Μελέτη και στρατηγικές προσαρμογής για την παράκτια διάβρωση στην περιοχή Κισσόνεργας στην Πάφο νοτιοδυτικά της Κύπρου (EL)

Δίπλαρος, Παύλος - Νίκος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας. Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών. (EL)

Στη παρούσα Διπλωματική εργασία θα μελετηθεί η παράκτια περιοχή της Κισσόνεργας η οποία προσανατολίζεται Βόρεια της Πάφου ( ΝΔ της Κύπρου ) και συγκεκριμένα η περιοχή Πότιμα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από 2 προεξέχοντα ακρωτήρια που αποτελούνται από βράχους σχετικά ανθεκτικούς στη διάβρωση. Η παράκτια περιοχή Πότιμα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα διάβρωσης, η οποία ξεκίνησε μετά την κατασκευή του φράγματος Μαυροκόλυμπος το 1966 και σε συνδυασμό με την κατασκευή του ασφαλτόδρομου κατά μήκος της ακτής και άλλων υδατικών έργων οδήγησαν σε ελλειμματικό ισοζύγιο ιζημάτων στην ακτή. Η έντονη υδροδυναμική λόγω της ευρύτητας της περιοχής και το ελλειμματικό ισοζύγιο ιζημάτων είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον για 40 χρόνια μετά την κατασκευή του φράγματος μέχρι και σήμερα η ακτογραμμή να υποχωρεί και να απειλείται και η κατασκευή του δρόμου. Τα μέτρα προστασίας που προτείνονται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και για την μελλοντική εξέλιξη της ακτογραμμής στην περιοχή μελέτης σύμφωνα με την εφαρμογή μοντέλων, είναι η τεχνητή αναπλήρωση σε συνδυασμό με 3 βυθισμένους κυματοθραύστες παράλληλα στην ακτή.

masterThesis

Coastal areas (EL)
Παράκτια διάβρωση (EL)
Παράκτιες περιοχές (EL)
Coastal erosion (EL)
Διάβρωση (EL)


2010


2015-11-18T09:44:35Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.