Φύλο, μνήμη και εμπειρία της τρίτης ηλικίας στη λέσβο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Φύλο, μνήμη και εμπειρία της τρίτης ηλικίας στη λέσβο (EL)

Μιχαλάκη, Ειρήνη

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Γυναίκες και Φύλα: Ανθρωπολογικές και Ιστορικές Προσεγγίσεις. (EL)

Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει σαν θέμα της τη διερεύνηση της εμπειρίας των γηρατειών σε ηλικιωμένους που κατοικούν σ’ ένα δήμο της Λέσβου και εξυπηρετούνται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Στοχεύει στην καταγραφή και παρουσίαση των αφηγήσεων των ηλικιωμένων αναδεικνύοντας σειρά θεμάτων που αφορούν την πορεία της ζωής τους σύμφωνα με τις τότε κοινωνικές δομές καθώς και τη σημερινή κατάσταση του βίου τους διανύοντας πλέον την τρίτη ηλικία. Η έρευνα στηρίζεται σε αποτελέσματα που προέκυψαν με την ποιοτική μέθοδο κατόπιν διεξαγωγής δέκα ατομικών συνεντεύξεων μέσω των οποίων επιδιώχθηκε η αποσαφήνιση της εικόνας που έχουν οι ηλικιωμένοι για τα βιώματά τους και την εμπειρία της γήρανσης.

masterThesis

Τρίτη ηλικία (EL)
Memory (EL)
Sex (EL)
Old age experiences (EL)
Third age (EL)
Life experiences (EL)
Βιώματα (EL)
Εμπειρία γηρατειών (EL)
Προφορική ιστορία (EL)
Μνήμη (EL)
Oral storytelling (EL)
Self-presentation (EL)
Αυτοπαρουσίαση (EL)
Φύλο (EL)
Ηλικιωμένοι (EL)
The elderly (EL)


2008


2015-11-18T10:03:26Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.