Αναζητώντας στοιχεία Λογοτεχνικής Ανθρωπολογίας σε ένα ελληνικό παράδειγμα- Ζητήματα συγγραφής και λογοτεχνικότητας στην εθνογραφία

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2008 (EN)

Αναζητώντας στοιχεία Λογοτεχνικής Ανθρωπολογίας σε ένα ελληνικό παράδειγμα- Ζητήματα συγγραφής και λογοτεχνικότητας στην εθνογραφία (EL)

Σιδηροπούλου, Μαρία Μαριέττα - Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Γυναίκες και Φύλα: Ανθρωπολογικές και Ιστορικές Προσεγγίσεις. (EL)

Η έννοια της Λογοτεχνικής Ανθρωπολογίας (literary anthropology) είναι διεπιστημονική και με πολλαπλά σημεία θεωρητικής εκκίνησης και αυτό δημιουργεί ζητήματα στον ορισμό της. Στο κείμενο αυτό, τίθεται στο επίκεντρο για να μελετηθεί η εθνογραφία ως κειμενικό είδος και ο εθνογράφος ως συγγραφέας. Επισημαίνονται οι κοινοί τόποι μεταξύ εθνογραφίας και λογοτεχνίας και τίθενται ερωτήματα όπως η διχοτόμηση επιστήμης και τέχνης σε επίπεδο λόγου και η υβριδική μορφή της εθνογραφικής δραστηριότητας. Η εξοικείωση με τις διαστάσεις της Λογοτεχνικής Ανθρωπολογίας θα προετοιμάσει το έδαφος για μία σύντομη προσέγγιση της εθνογραφικής μελέτης της Jane Cowan με τίτλο «Η πολιτική του σώματος, χορός και κοινωνικότητα στην βόρεια Ελλάδα».

masterThesis

Literary criticism (EL)
Social sciences - art (EL)
Λογοτεχνική Ανθρωπολογία (EL)
Λογοτεχνική Κριτική (EL)
Επιστήμες- Τέχνες (EL)
Poetics (EL)
Literary anthropology (EL)


2008


2015-11-18T10:03:28Z

Μυτιλήνη




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)