Το θεώρημα της κεντρικής πολλαπλότητας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Το θεώρημα της κεντρικής πολλαπλότητας (EL)

Μαγιάτης, Χαράλαμπος - Όθων

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μαθηματικών. Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και τις Σύγχρονες Τεχνολογίες. (EL)

Στόχος της ποιοτικής θεωρίας των διαφορικών εξισώσεων είναι να κατανοηθεί η συμπεριφορά των αντίστοιχων δυναμικών συστημάτων χωρίς να είναι γνωστές οι λύσεις τους αναλυτικά. Πρόκειται για μία προσέγγιση γεωμετρικού χαρακτήρα, που γίνεται με την συλλογή όσο τον δυνατόν περισσότερων ποιοτικών χαρακτηριστικών του κάθε προβλήματος και όχι ποσοτικών, ώστε να είναι δυνατή η εξαγωγή για την συμπεριφορά των λύσεων σε μεγάλους χρόνους. Στο πρώτο κεφάλαιο, θα αναφερθούμε σε βασικές έννοιες και θεωρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στη συζήτηση του κύριου μέρους αυτής της εργασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο, αναφέρουμε τα βασικά αποτελέσματα που αφορούν τη θεωρία της κεντρικής πολλαπλότητας. Στο τρίτο κεφάλαιο, θα εφαρμόσουμε την θεωρία της κεντρικής πολλαπλότητας, σε τρία πολύ ενδιαφέροντα παραδείγματα: Πρώτα θα ασχοληθούμε με το σύστημα Lorenz, ένα από τα πιο γνωστά συστήματα που χαρακτηρίζονται από την χαοτική συμπεριφορά. Δεύτερο παράδειγμα αποτελεί το σύστημα Duffing, το οποίο εμφανίζει φαινόμενα διακλάδωσης για κάποιες τιμές των παραμέτρων. Τέλος, θα δούμε μια εφαρμογή της θεωρίας σε ένα κοσμολογικό πληθωριστικό μοντέλο της γενικής σχετικότητας. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα δούμε αριθμητικές λύσεις των τριών εφαρμογών με την χρήση του MATHEMATICA.

masterThesis

Lyapunov theorem (EL)
Lorenz system (EL)
Σύστημα Duffing (EL)
Σύστημα Lorenz (EL)
Κεντρική πολλαπλότητα (EL)
Duffing system (EL)
Central multiplicity (EL)
Θεώρημα Lyapunov (EL)
Qualitative analysis (EL)
Ποιοτική ανάλυση (EL)


2011


2015-11-18T10:20:10Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.