Ομοιοπαθητική και ανοσολογία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Ομοιοπαθητική και ανοσολογία (EL)

Τσομπάνη, Βασιλική - Ερμόλαος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα - Κλασσική Ομοιοπαθητική. (EL)

Η ομοιοπαθητική μέθοδος, αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική και αποτελεσματική θεραπευτική πρόταση για εκφυλίσεις σε δομές της υπέρλεπτης υφής της ύλης, που υπό κανονικές συνθήκες δεν αποκαλύπτονται, ώστε να γίνονται αντιληπτές από το ανοσοποιητικό σύστημα για να αποκατασταθούν. Κάτω από την ενεργειακή δράση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου και κατά τις ερμηνείες που δίνουν σύγχρονες επιστήμες, όπως η κβαντική φυσική και η ανοσολογία, φαίνεται ότι δημιουργούνται ειδικές συνθήκες, όπως μαγνητικό πεδίο και «όμοια» ιδιοσυχνότητα (γνωστή ως συχνότητα Larmor) που είναι μοναδική για τον μαγνητικό συντονισμό του κάθε πυρήνα και τότε γίνεται εφικτή η ανάλυση της υπέρλεπτης υφής και η αποκάλυψη των εκφυλισμένων ενεργειακών δομών, που αναγνωρίζονται ως «λάθος δομές» από το ανοσοποιητικό σύστημα και αποδομούνται. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, είναι η ύπαρξη καλού ανοσοποιητικού συστήματος. Προτείνεται η χρήση της ηλεκτροφόρησης πρωτεϊνών, μίας ανοσολογικής εξέτασης στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση της ομοιοπαθητικής θεραπείας.

masterThesis

Ανοσολογία (EL)
Ηλεκτροφόρηση πρωτεϊνών (EL)
Ομοιοπαθητική (EL)
Immunology (EL)
Serum protein electrophoresis (EL)
Μηχανισμός δράσης ομοιοπαθητικών φαρμάκων (EL)
Homeopathy (EL)


2011


2015-11-18T10:42:00Z

Σύρος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.