Αυτοϊάσιμα πολυμερή υλικά: υπολογισμός μηχανικών ιδιοτήτων και αντοχής με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Αυτοϊάσιμα πολυμερή υλικά: υπολογισμός μηχανικών ιδιοτήτων και αντοχής με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων (EL)

Δρίλλιας, Ιωάννης - Δημήτριος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Σχεδίαση Διαδραστικών και Βιομηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων. (EL)

Ένα αυτοϊάσιμο υλικό, είναι ένα υλικό που διαθέτει την εγγενή ικανότητα να επιδιορθώνει μερικώς τις βλάβες που δημιουργούνται κατά την διάρκεια της χρήσιμης ζωής του. Οι εφαρμογές των αυτοϊάσιμων υλικών είναι ιδιαίτερα ευρείς. Στο μέλλον θα έχουν μαζική επίδραση σε όλες τις βιομηχανίες, από την βιομηχανία αυτοκινήτων ως τη βιομηχανία παραγωγής ενέργειας. Με τη χρήση των αυτοϊάσιμων υλικών, θα είναι εφικτό να παραταθεί η διάρκεια ζωής των προϊόντων, να αυξηθεί η ασφάλεια και να μειωθεί το κόστος συντήρησης. Οι κυριότερες εφαρμογές που ήδη έχουν αναπτυχθεί, είναι στη βιομηχανία αυτοκινήτων, στις κατασκευές, καθώς και στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Επειδή τα αυτοϊάσιμα υλικά βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, το ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζει κυρίως στην ανάπτυξη των υλικών παρά στις εφαρμογές τους. Η βιβλιογραφία δείχνει ότι η ασφαλής και βέλτιστη χρήση των αυτοϊάσιμων υλικών βασίζεται κυρίως σε πειραματικά δεδομένα που αφορούν την μηχανική συμπεριφορά τους. Τα δεδομένα αυτά όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις που η κατασκευή μας είναι πολύπλοκη είτε από πλευράς γεωμετρίας είτε από πλευράς συμπεριφοράς υλικού. Είναι λοιπόν αναγκαίο να αναπτυχθεί μια μεθοδολογία για τον υπολογισμό της μηχανικής συμπεριφοράς των υλικών αυτών πριν και μετά την αυτοΐαση. Το πρώτο βήμα είναι ο θεωρητικός υπολογισμός των μηχανικών ιδιοτήτων των αυτοϊάσιμων υλικών.

masterThesis

Self-healing polymers (EL)
Μικροκάψουλες (EL)
Αυτοϊάσιμα πολυμερή υλικά (EL)
Microcapsules (EL)


2009


2015-11-18T10:42:41Z

Σύρος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.