Εκτίμηση αξίας επιχείρησης και οι μέθοδοι που έχουν επινοηθεί και εφαρμόζονται από την αλλοδαπή θεωρία και πρακτική

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Εκτίμηση αξίας επιχείρησης και οι μέθοδοι που έχουν επινοηθεί και εφαρμόζονται από την αλλοδαπή θεωρία και πρακτική (EL)

Γεωργούλης, Νικόλαος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. (EL)

Η διαδικασϊα για την εκτίμηση   της αξίας μιας επιχείρησης προκύπτει από την θεωρία των επενδύσεων. Η ορθή αντίληψη  άξιας   επιχείρησης  στηρίζεται στη βάση   ότι   η αξία αυτή  αντιπροσωπεύει την παρούσα αξία   καθαρής χρηματικής ροής που αναμένεται να εισπράξει ο αγοραστής  επιχείρησης .   Στην πράξη αντιμετωπίζονται μεγάλες δυσκολίες στον καθορισμό των μελλοντικών εισπράξεων και πληρωμών. Οι δυσκολίες απορρέουν γιατί οι οικονομικές καταστάσεις δεν δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό του cash flow της επιχείρησης. Για αυτό   η πλειονότητα των εκτιμητών καταφεύγει στη μέθοδο  κεφαλαιοποίησης των μελλοντικών κερδών ως βασική μέθοδο εκτίμησης  αξίας επιχείρησης.

masterThesis

Αξία επιχείρησης ως δρώσας οικονομικής μονάδας (EL)
Μέθοδοι εκτίμησης αξίας επιχείρησης (EL)
Μόθοδος κεφαλαιοποίησης μελλοντικών κερδών (EL)
Μέθοδος λογιστικής τρέχοντος κόστους (EL)
Αναμόρφωση οικονομικών καταστάσεων ιστορικού κόστους (EL)


2005


2015-11-19T10:35:41Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.