Ο εσωλογιστικός προσδιορισμός του ολικού και του μικτού αποτελέσματος κατά κλάδο εκμετάλλευσης σε εμπορική επιχείρηση με το σύστημα της αυτονομίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)

Ο εσωλογιστικός προσδιορισμός του ολικού και του μικτού αποτελέσματος κατά κλάδο εκμετάλλευσης σε εμπορική επιχείρηση με το σύστημα της αυτονομίας (EL)

Κουτσουράκης, Δημήτριος - Νικόλαος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. (EL)

Η Αναλυτική Λογιστική είναι ο κλάδος της λογιστικής, ο οποίος συγκεντρώνει, με τους λογαριασμούς της πληροφορίες χρήσιμες στη Διοίκηση για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Παρακολουθεί με τους λογαριασμούς της γεγονότα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία της οικονομικής μονάδας, καθώς και πληροφορίες που ενδιαφέρουν τη διοίκηση και τα διευθυντικά της στελέχη. Η αναλυτική λογιστική αποτελεί ένα αξιόπιστο Πληροφοριακό Σύστημα Διοίκησης το οποίο παρέχει στους διοικούντες πληροφορίες χρήσιμες για τη λήψη ορθών επιχειρηματικών αποφάσεων. Η αποτελεσματικότητα της αναλυτικής λογιστικής οφείλεται στο γεγονός ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώνει και θέτει στη διάθεση των διοικούντων εξασφαλίζουν πλήρη αξιοπιστία και φερεγγυότητα είναι δε απαραίτητο να δίνονται έγκαιρα στους διοικούντες.. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η Αναλυτική Λογιστική αποτελεί ένα αξιόπιστο Πληροφοριακό Σύστημα Διοίκησης, κατά συνέπεια η χρήση της προσδίδει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην επιχείρηση έναντι των ανταγωνιστών της. Η πληροφόρηση του Λειτουργικού Κόστους όχι μόνο ως προς ένα ποσοτικό μέγεθος, αλλά και ως το βασικό εργαλείο στα χέρια των διοικούντων μιας επιχείρησης, θεωρείται απαραιτήτως το σημαντικότερο πλεονέκτημα στη λήψη όλων των επιχειρηματικών αποφάσεων για την αποδοτική και αποτελεσματική διοίκηση των επιχειρήσεων.Είναι φανερό ότι κάθε οικονομική μονάδα-επιχείρηση για να διατηρηθεί στη ζωή και να λειτουργήσει έχει ανάγκη να γνωρίζει και να προσδιορίζει εσωλογιστικά βραχύχρονα τα αναλυτικά της αποτελέσματα. Ακολουθώντας συνεπώς τα όσα εφαρμόστηκαν προηγουμένως κάθε επιχείρηση οποιασδήποτε μορφής και μεγέθους είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις του παρόντος αλλά και στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

masterThesis

Προσδιορισμός ολικού και μικτού αποτελέσματος (EL)
Εμπορική επιχείρηση (EL)
Σύστημα αυτονομίας (EL)
- (EL)
Αναλυτική λογιστική (EL)


2004


2015-11-19T10:35:43Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.