Παιδικά βιβλία από συγγραφείς για ενήλικες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Παιδικά βιβλία από συγγραφείς για ενήλικες (EL)

Γεωργικοπούλου, Βασιλική - Λεωνίδας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό. (EL)

Πρόκειται για τη συγκριτική μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας και της λογοτεχνίας για ενηλίκους με συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως έργα των Δ. Σωτηρίου, Ο. Γουάιλντ, Μ. Τουρνιέ, που έχουν γραφεί αρχικά για ενηλίκους και έχουν αργότερα μεταγραφεί για παιδιά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις εξουσιαστικές σχέσεις ανάμεσα στους ενηλίκους και στα παιδιά, στη λογοκρισία και αυτολογοκρισία, και τέλος στην καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζεται η παιδική λογοτεχνία σε σχέση με αυτή των ενηλίκων. Τα έργα που έχουν επιλεγεί προς ανάλυση είναι: "Οι νεκροί περιμένουν" και "Μέσα στις φλόγες" της Δ. Σωτηρίου, "Παρασκευάς ή στις Μονές του Ειρηνικού" και "Παρασκευάς ή η πρωτόγονη ζωή" του Μ. Τουρνιέ και τέλος "Ιστορίες για παιδιά" του Ο. Γουάιλντ.

masterThesis

Παιδικό βιβλίο (EL)
Διδώ Σωτηρίου (EL)
Συγγραφείς για ενήλικες (EL)
Μισέλ Τουρνιέ (EL)
Όσκαρ Γουάιλντ (EL)


2008


2015-11-19T10:44:34Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.