Η χρήση ΤΠΕ εντός και εκτός του νηπιαγωγείου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Η χρήση ΤΠΕ εντός και εκτός του νηπιαγωγείου (EL)

Παπαγεωργίου, Σταυρούλα - Σωτήρης

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό. (EL)

Η διπλωματική εργασία έχει θέμα τη "Χρήση των ΤΠΕ εντός και εκτός σχολείου" και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό». Η παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έρευνα η οποία έχει διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ρόδου, όπου αφορά τη χρήση ΤΠΕ από νήπια εκτός σχολείου καθώς και για τις στάσεις των γονιών έναντι των ΤΠΕ (Φεσάκης 2008-2009). Στην προκείμενη διπλωματική εργασία παρουσιάζεται μια έρευνα με ερωτηματολόγια (δύο διαφορετικά είδη) και καταγράφονται ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία για τη χρήση ΤΠΕ από παιδιά προσχολικής ηλικίας εντός και εκτός σχολείου και παρατηρούνται οι στάσεις των γονιών αλλά και των εκπαιδευτικών της Κύπρου. Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης έρευνας στρέφεται στους Η/Υ, το διαδίκτυο και τις παιχνιδομηχανές όπως και της έρευνας στη Ρόδο με σκοπό να υπάρξει μεταξύ τους σύγκριση. Στις επόμενες ενότητες, αρχικά θα παρουσιαστεί ένα θεωρητικό πλαίσιο όπου θα περιλαμβάνει απόψεις ερευνητών για τις ΤΠΕ, απόψεις γονιών αλλά και εκπαιδευτικών. Ακόμη θα περιλαμβάνει τη σημασία του ψηφιακού παιχνιδιού στο παιδί και την εκπαιδευτική χρήση του διαδικτύου. Στη συνέχεια υπάρχει το ερευνητικό μέρος της εργασίας όπου παρουσιάζονται οι συνθήκες της έρευνας, η συλλογή δεδομένων και η καταγραφή αποτελεσμάτων. Τέλος διατυπώνονται διάφορα συμπεράσματα.

masterThesis

Τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών (EL)
New technologies (EL)


2010


2015-11-19T10:44:37Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.