Για μια πολυπολιτισμική παιδική λογοτεχνία: ο κοσμοπολιτισμός στη ζωή και το έργο της Άλκης Ζέη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Για μια πολυπολιτισμική παιδική λογοτεχνία: ο κοσμοπολιτισμός στη ζωή και το έργο της Άλκης Ζέη (EL)

Περβολαράκη, Χρυσάνθη - Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό. (EL)

Multiculturalism of modern societies forces us to change our attitude and posture towards the “other”. Children’s literature can assist this purpose via the subject, the content, the characters and the narrative modes (f.e. intertextuality, focalisation, voice and language). It is possible to contribute to intercultural communication which will depend on parity, mutual respect, understanding and solidarity. In terms of the above this study examines Zei’s books for children.
Η πολυπολιτισμικότητα των σύγχρονων κοινωνιών μας αναγκάζει σε αλλαγή νοοτροπίας και στάσης απέναντι στο "άλλο". Η παιδική λογοτεχνία, από τη μεριά της, μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το σκοπό. Τόσο με τη θεματική, το περιεχόμενο, τους χαρακτήρες της κ.λ.π. όσο και με τις αφηγηματικές τεχνικές (π.χ. διακειμενικότητα, οπτική γωνία, φωνή και γλώσσα) είναι δυνατόν να συμβάλλει στη διαπολιτισμική επικοινωνία, που θα στηρίζεται πάνω σε αρχές ισοτιμίας, αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και αλληλεγγύης. Σε σχέση με τα παραπάνω, μελετάται η λογοτεχνία για παιδιά της Άλκης Ζέη.

masterThesis

Cosmopolitanism (EL)
Multicultural children's literature (EL)
Εθνικισμός (EL)
Nationalism (EL)
Κοσμοπολιτισμός (EL)
Αφηγηματικές στρατηγικές (EL)
Narrative strategies (EL)
Πολυπολιτισμική παιδική λογοτεχνία (EL)
Άλκη Ζέη (EL)
Alki Zei (EL)


2006


2015-11-19T10:44:43Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.