Απόψεις και δράσεις των διευθυντών αναφορικά με τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2009 (EN)

Απόψεις και δράσεις των διευθυντών αναφορικά με τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου (EL)

Κελακιός, Γεώργιος - Παναγιώτης

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Περαβαλλοντική Εκπαίδευση. (EL)

Αντικείμενο αυτής της μελέτης είναι η διερεύνηση των απόψεων των διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου για τα προγράμματα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ο ολοένα μεταβαλλόμενος ρόλος του διευθυντή και το γεγονός ότι το έργο του δεν περιορίζεται απλά στο να μεταδώσει μια προκαθορισμένη κατεύθυνση στον τρόπο διεύθυνσης ενός σχολείου αλλά αναγνωρίζεται ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής πράξης, προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο του στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Συνάμα δημιουργούνται μεγαλύτερες προκλήσεις σε ότι αφορά την καθιέρωση ενός σύγχρονου αλλά και στα πλαίσια της σημερινής πραγματικότητας σχολείου. Η παρούσα έρευνα περιλαμβάνει τις βασικές συνιστώσες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την ιστορική εξέλιξη της Π.Ε. αλλά και τις απόψεις-αντιλήψεις και δράσεις των διευθυντών και τον ρόλος τους στην Π.Ε. Κύριος σκοπός αυτής της έρευνας είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων για ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων υλοποίησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

masterThesis

Primary education (EL)
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (EL)
Opinions (EL)
Περιβαλλοντική εκπαίδευση (EL)
Δράσεις (EL)
Actions (EL)
Directors (EL)
Διευθυντές (EL)
Environmental education (EL)
Απόψεις (EL)


2009


2015-11-19T10:45:23Z

Ρόδος




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)