Κοινωνιολογική προσέγγιση του ελεύθερου χρόνου των εφήβων.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Κοινωνιολογική προσέγγιση του ελεύθερου χρόνου των εφήβων. (EL)

Μάλιακκα, Ελένη-Δέσποινα - Σάββας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. (EL)

Στη συγκεκριμένη μελέτη επιχειρείται αρχικά, μια κοινωνιολογική προσέγγιση των θεωρητικών μοντέλων της κοινωνιολογίας του ελεύθερου χρόνου σε αναφορές σχετικά με την ιστορική πορεία και εξέλιξη του ελεύθερου χρόνου, από τους πρόδρομους-κλασικούς θεωρητικούς μέχρι τον μεταμοντερνισμό. Η οικογένεια, το σχολείο και οι συνομήλικοι αποτελούν τους πρωταρχικούς εκείνους παράγοντες που προσδιορίζουν το αξιακό σύστημα του/της εφήβου. Στις αναπτύξεις που ακολουθούν διευκρινίζεται ο ενδεχόμενος ρόλος και η επιρροή που τυχόν ασκούν οι θεσμοί αυτοί στον ελεύθερο χρόνο των εφήβων. Επιπλέον, αναλύονται και καταγράφονται οι δραστηριότητες που ασχολούνται οι έφηβοι/ες στην καθημερινότητά τους στις υπάρχουσες συνθήκες της μεταμοντέρνας κοινωνίας. Γενικότερα ως συνολική αποτίμηση δίνονται απαντήσεις σχετικά με το, πώς αξιοποιείται ο χρόνος της καθημερινότητας των Ελλήνων/ίδων εφήβων (15-17) ετών,ποιες δραστηριότητες επιλέγουν να κάνουν κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους, αν υπάρχει κοινωνικός καθορισμός στους τρόπους διάθεσης της σχόλης των εφήβων και αν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους σε σχέση με το φύλο.

masterThesis

Activities (EL)
Adolescence (EL)
Ελεύθερος χρόνος (EL)
Δραστηριότητες (EL)
Μεταμοντέρνα κοινωνία (EL)
Εφηβεία (EL)
Gender (EL)
Φύλο (EL)
Postmodern society (EL)
Leisure time (EL)


2012


2015-11-19T10:46:57Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.