Η επίδραση του φύλου στις στάσεις ατόμων τρίτης ηλικίας απέναντι στις ΤΠΕ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Η επίδραση του φύλου στις στάσεις ατόμων τρίτης ηλικίας απέναντι στις ΤΠΕ (EL)

Καδή, Χριστίνα-Σεβαστή - Χρήστος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. (EL)

Οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν πλέον κάθε τομέα της καθημερινής μας ζωής. Παρόλα αυτά κάποιες κατηγορίες ανθρώπων δυσκολεύονται να ακολουθήσουν την ταχύτατη αυτή τεχνολογική ανάπτυξη. Ειδικότερα, τα άτομα τρίτης ηλικίας αντιμετωπίζουν το λεγόμενο ψηφιακό χάσμα και αδυνατούν να συμμετέχουν στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση του ενδιαφέροντος των ηλικιωμένων να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στη χρήση των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η συγκεκριμένη έρευνα μελετά τη διαμόρφωση των στάσεων απέναντι στους υπολογιστές ατόμων τρίτης ηλικίας, το επίπεδο του άγχους των ατόμων αυτών κατά τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και τον παράγοντα του φύλου στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από άτομα τρίτης ηλικίας. Το δείγμα αποτέλεσαν 45 γυναίκες και 25 άνδρες στο νησί της Ρόδου.

masterThesis

Τρίτη ηλικία (EL)
Υπολογιστής (EL)
Computer (EL)
Attitudes (EL)
Anxiety (EL)
Gender (EL)
Φύλο (EL)
Στάσεις (EL)
Elderly (EL)
Άγχος (EL)


2013


2015-11-19T10:47:04Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.