Η ευαισθητοποίηση /ενημέρωση της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου σε θέματα ισότητας των φύλων και η συμβολή της στη συνοχή της τοπικής κοινωνίας

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2013 (EN)

Η ευαισθητοποίηση /ενημέρωση της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου σε θέματα ισότητας των φύλων και η συμβολή της στη συνοχή της τοπικής κοινωνίας (EL)

Γιακουμάκης, Γεώργιος - Νικόλαος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. (EL)

Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία μελετά ζητήματα που αφορούν σχετικά με την ισότητα των φύλων και πως γίνεται αντιληπτή από τους άντρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία Ρόδου. Η ευαισθησία των Δημοτικών Αστυνομικών σε θέματα ισότητας των φύλων, οι αντιλήψεις τους για το γυναικείο φύλο και η στάση τους απέναντι στη γυναίκα έχει αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιούνται και εκτελούν τα καθήκοντα τους. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε έρευνα, σκοπός της οποίας είναι η ανίχνευση και η καταγραφή των γνώσεων, των αντιλήψεων και των στάσεων των Δημοτικών Αστυνομικών για θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων. Η γενική δομή της εργασίας έχει ως εξής: αρχικά γίνεται αναφορά στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στις συνέπειες της κρίσης στις γυναίκες. Στη συνέχεια αναφερόμαστε στα σώματα ασφαλείας και στην στάση τους απέναντι στις ευπαθής ομάδες, στη Δημοτική Αστυνομία και στην θέση της γυναίκας στα σώματα ασφαλείας. Ακολουθεί το ερευνητικό μέρος, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και τα τελικά συμπεράσματα.

masterThesis

Γυναίκα (EL)
Δημοτική αστυνομία (EL)
Ισότητα (EL)
Municipal police (EL)
Equality (EL)
Gender (EL)
Φύλο (EL)
Woman (EL)


2013


2015-11-19T10:47:06Z

Ρόδος




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)