Δικαιοπρακτικά έγγραφα στο Μανταμάδο Λέσβου (1875-1915). - Οι κανονικότητες και το «ιδιαίτερο».

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Δικαιοπρακτικά έγγραφα στο Μανταμάδο Λέσβου (1875-1915). - Οι κανονικότητες και το «ιδιαίτερο». (EL)

Τσακίρη, Γεωργία - Δημήτριος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία. (EL)

Η παρούσα εργασία ασχολείται με τον τρόπο που μεταβιβάζεται η περιουσία στο χωριό Μανταμάδος της Λέσβου τη χρονική περίοδο 1875-1915. Σκοπός της εργασίας είναι να διαφανούν τόσο τα έθιμα και οι πρακτικές που υπήρχαν στην περιοχή αυτή, όσο και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και η εφαρμογή του όσον αφορά την προικοδοσία και τη διανομή των οικογενειακών αγαθών. Οι στόχοι που τέθηκαν ήταν να αναδειχθούν οι ομοιότητες και οι διαφορές που υπήρχαν στο ζήτημα αυτό σε σχέση με την υπόλοιπη Λέσβο και άλλες περιοχές του Αιγαίου το ίδιο χρονικό διάστημα. Επίσης, επιδίωξη ήταν να εντοπιστούν πιθανές «εκτροπές» από το ισχύον νομικό σύστημα και συνεπώς να διακριθούν τυχόν εθιμικές ρυθμίσεις στο εξεταζόμενο θέμα.

masterThesis

Mantamados (EL)
Legal transcaction (EL)
Διαθήκη (EL)
Διανεμητήριο (EL)
1875-1915 (EL)
Distribution (EL)
Μανταμάδος (EL)
Προικοσύμφωνα (EL)
Marriage contract (EL)
Will (EL)
Λέσβος (EL)
Testament (EL)


2012


2015-11-19T10:50:34Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.