Βουντού : ο ρόλος της καταληψίας, της μουσικής & του χορού στις τελετουργίες : η θεραπευτική διάσταση της θρησκείας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Βουντού : ο ρόλος της καταληψίας, της μουσικής & του χορού στις τελετουργίες : η θεραπευτική διάσταση της θρησκείας (EL)

Τασιά, Βασιλική-Ελένη - Δημήτριος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία. (EL)

Το Βουντού παρέχει μία ολοκληρωμένη και ενοποιημένη κοσμοθεωρία που έχει επίδραση σε κάθε πτυχή της ζωής των μελών του. Στα πλαίσια των τελετουργιών του, η καταληψία, η μουσική και ο χορός αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να επικοινωνίσουν με τον υπερφυσικό κόσμο. Ο ήχος των κρουστών,έίναι ένας πολιτισμικά σημασιοδοτημένος ήχος, και συνδέεται άμεσα με την πρόκληση της καταληψίας. Η μουσική και ο χορός αποτελούν αλληλένδετες κοινωνικές δραστηριότητες, όπου διαρθρώνονται και εκφράζονται συλλογικά κοινωνικές σχέσεις. Βασικός στόχος του Βουντού είναι η θεραπεία των ασθενειών, με την επίκληση υπερφυσικών δυνάμεων ή την κατανάλωση φαρμακευτικών φυτών. Τα αίτια των ασθενειών αποδίδονται σε θείες κρίσεις ή στο αποτέλεσμα της δράσης ενός μάγου, αλλά και σε φυσικά φαινόμενα.

masterThesis

Spirit Possession (EL)
Θρησκεία (EL)
Καταληψία (EL)
Μουσική (EL)
Symbolism (EL)
Έκσταση (EL)
Music (EL)
Trance (EL)
Religion (EL)
Συμβολισμός (EL)
Θεραπεία (EL)
Health Behaviour (EL)


2013


2015-11-19T10:50:41Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.