Η ομήλικη κοινωνικότητα εντός και εκτός της σχολικής αυλής: Ιδιώματα της νεότητας και της μαθητικής ιδιότητας στην κεντρική Λέσβο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Η ομήλικη κοινωνικότητα εντός και εκτός της σχολικής αυλής: Ιδιώματα της νεότητας και της μαθητικής ιδιότητας στην κεντρική Λέσβο (EL)

Παπαδοπούλου, Μιχαέλα - Νικήτας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία. (EL)

Η παρούσα έρευνα επικεντρώνεται στην κοινωνική κατασκευή των κατηγοριών «νέος» και «μαθητής» μέσα από πρακτικές της ομήλικης κοινωνικότητας εστιάζοντας στην ομάδα εκείνη των νέων που φοιτούν στη βαθμίδα του γυμνασίου. Η ομήλικη κοινωνικότητα προσεγγίζεται ερευνητικά μέσα και έξω από το σχολικό χώρο ως ένα διακριτό πεδίο της κοινωνικής ζωής, ως μια σαφώς οριοθετημένη χρονικά, χωρικά και εννοιολογικά σφαίρα αλληλεπίδρασης όπου εγγράφονται τοπικά πολιτισμικά ιδιώματα όπως το φύλο, η συγγένεια και η εντοπιότητα. Κεντρικό ερώτημα της εργασίας συνιστά ο τρόπος με τον οποίο τα παραπάνω πολιτισμικά ιδιώματα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι βιώνουν την εμπειρία του «νέου» και του «μαθητή».

masterThesis

Εθνογραφία (EL)
Γυμνάσιο (EL)
Ethnography (EL)
Pear group (EL)
Μαθητής (EL)
Νεότητα (EL)
Middle school (EL)
Ομάδα ομηλίκων (EL)
Τοπικά ιδιώματα (EL)
Youth (EL)
Ομήλικη κοινωνικότητα (EL)
Local idioms (EL)


2011


2015-11-19T10:50:42Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.