Μαθηματική μοντελοποίηση στον κύκλο του άνθρακα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Μαθηματική μοντελοποίηση στον κύκλο του άνθρακα (EL)

Σπάταλου, Ελεάνα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μαθηματικών. (EL)

Ένα, σχετικά, ακριβές μοντέλο, σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι ένα μοντέλο που θα προσδιορίζει τη συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το πιο βασικό από τα αέρια του θερμοκηπίου και γι΄ αυτό και θα μελετήσουμε τον κύκλο του. Προσδιορίζοντας τη συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, μπορούμε να έχουμε μια εκτίμηση για την αύξηση της θερμότητας που εγκλωβίζεται στην ατμόσφαιρα, και με μεγαλύτερη ακρίβεια να υπολογίσουμε την επιφανειακή θερμοκρασία της γης. Σε αυτό το μοντέλο θεωρούμε τρείς μεγάλες δεξαμενές άνθρακα, την ατμόσφαιρα, τη γήινη βιόσφαιρα και τον ωκεανό. Η γήινη βιόσφαιρα αποτελείται από τα έμβια όντα στη γη, το έδαφος και τη βλάστηση. Ο ωκεανός χωρίζεται στα Θερμά Επιφανειακά Ύδατα (Θ.Ε.Υ), Κρύα Επιφανειακά ‘Υδατα (Κ.Ε.Υ), Ύδατα Μέσου Επιφανειακού Βάθους (Υ.Μ.Ε.Β.) και στα Έμβια Θερμών Επιφανειακών Υδάτων (Ε.Θ.Ε.Υ) και ‘Εμβια Κρύων Επιφανειακών Υδάτων (Ε.Κ.Ε.Υ).

masterThesis

Dimensionless (EL)
Carbon dioxyde (EL)
Διοξείδιο του άνθρακα (EL)
Άνθρακας (EL)
Carbon (EL)
Κανονικοποίηση (EL)


2007


2015-11-19T10:55:24Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.