Επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη βασισμένη σε τοπικούς πόρους βιοποικιλότητας μελέτη περίπτωσης: η νήσος Χίος επιχειρηματικό πλάνο: οικοτουρισμός - επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αγροτουριστικού ξενώνα μέσω της ενίσχυσης των υπηρεσιών "το μονοπάτι της ορχιδέας"

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη βασισμένη σε τοπικούς πόρους βιοποικιλότητας μελέτη περίπτωσης: η νήσος Χίος επιχειρηματικό πλάνο: οικοτουρισμός - επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αγροτουριστικού ξενώνα μέσω της ενίσχυσης των υπηρεσιών "το μονοπάτι της ορχιδέας" (EL)

Λύκου, Στυλιανή

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης. Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς. (EL)

Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται το εγχείρημα ενός αγροτουριστικού ξενώνα, που είναι εγκατεστημένος στο νησί της Χίου, και στοχεύει στην ενίσχυση των υπάρχουσων υπηρεσιών του με απώτερο σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση των εσόδων του. Η βιοποικιλότητα της Χίου παρουσιάζεται αρκετά πλούσια προκειμένου να αποτελέσει το μέσο για την επιτυχία του στόχου που θέτουν οι ιδιοκτήτες του αγροτουριστικού ξενώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι ορχιδέες που φύουν στην Χίο, αποτελούν ένα ανεκμετάλλευτο φυσικό τοπικό πόρο, ο οποίος επιλέγεται για να δημιουργηθεί η νέα υπηρεσία. Η υπηρεσία αποκαλείται «Το Μονοπάτι της Ορχιδέας» και θα παρέχεται μόνο κατά την περίοδο άνθησης του φυτού, όπου είναι και η περίοδος που επιθυμείται να αυξηθεί η διαμονή στον ξενώνα.

masterThesis

Βιοποικιλότητα (EN)
Agrotourism (EN)
Αγροτουρισμός (EN)
Orchids (EN)
Biodiversity (EN)
Ορχιδέες (EN)


2008


2015-11-19T10:57:39Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.