Υβριδικές μεθευρετικές αλγοριθμικές μέθοδοι εμπνευσμένες από το φυσικό κόσμο, για το πρόβλημα διαχείρισης χαρτοφυλακίου με βάση τη μεγιστοποίηση του δείκτη SORTINO υπό περιορισμό στο σφάλμα παρακολούθησης ενός χρηματιστηριακού δείκτη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Υβριδικές μεθευρετικές αλγοριθμικές μέθοδοι εμπνευσμένες από το φυσικό κόσμο, για το πρόβλημα διαχείρισης χαρτοφυλακίου με βάση τη μεγιστοποίηση του δείκτη SORTINO υπό περιορισμό στο σφάλμα παρακολούθησης ενός χρηματιστηριακού δείκτη (EL)

Γιαννακούρης, Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης. Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς. (EL)

Σε αυτήν την διπλωματική εργασία ο αναγνώστης εισάγεται, μετά από μια σύντομη εισαγωγή, στη χρησιμότητα που έχει η έννοια της βελτιστοποίησης. Εξετάζονται σχετικά αναλυτικά κάποιες υπολογιστικές μέθοδοι, εμπνευσμένες από το φυσικό κόσμο και τα πλεονεκτήματα που έχουν. Στην συνέχεια γίνεται μια επισκόπηση σε κάποιες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην βελτιστοποίηση χρηματοοικονομικών προβλημάτων. Σε επόμενο κεφάλαιο εξετάζονται συγκεκριμένοι αλγόριθμοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στην παρούσα εργασία. Επίσης αναλύονται κάποια βασικά σημεία της θεωρίας χαρτοφυλακίου και η χρησιμότητα που έχει η μελέτη της αντικειμενικής συνάρτησης που χρησιμοποιείται στην εργασία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο στάδιο της τροποποίησης επιμέρους μηχανισμών των αλγορίθμων.

masterThesis

Πειράματα (EL)
Sortino ratio (EL)
S&P 500 (EL)
Χαρτοφυλάκιο (EL)
Roulette wheel (EL)
Τροποποίηση μηχανισμών (EL)
FA (EL)
Βελτιστοποίηση (EL)
ACO (EL)
Manhattan distance (EL)
Αλγόριθμοι ολικής αναζήτησης (EL)


2009


2015-11-19T10:57:43Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.