Προσομοίωση λειτουργίας συστήματος επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης σε διαφορετικά τηλεπικοινωνιακά περιβάλλοντα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Προσομοίωση λειτουργίας συστήματος επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης σε διαφορετικά τηλεπικοινωνιακά περιβάλλοντα (EL)

Παχούλη, Αγνή
Ζέρβας, Θωμάς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Τεχνολογίες και Διοίκηση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. (EL)

Σκοπός της εργασίας ήταν να γίνει μία μελέτη της μετάδοσης πληροφοριών στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση DVB-T μέσω διαφορετικών καναλιών θορύβου, σύμφωνα με το πρότυπο ETSI EN 300 744. Συγκεκριμένα, βάσει μιας υλοποίησης στο λογισμικό πακέτο Simulink® του MATLAB μελετήθηκε η επίδραση του λευκού Gaussian θορύβου (AWGN), καθώς και του τηλεπικοινωνιακού καναλιού Rician στη λειτουργία ενός συστήματος Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, μετρώντας το BER (Bit Error Rate) που προκύπτει κατά τη μετάδοση. Γενικότερα, γίνεται αναλυτική περιγραφή της θεωρίας στην οποία βασίζεται το πρότυπο, καθώς επίσης και του τρόπου υλοποίησης και παραμετροποίησης του προτύπου. Ακολούθως, πραγματοποιείται σύγκριση του BER με τις τιμές που αναφέρονται στο πρότυπο και εξάγονται κάποια σημαντικά συμπεράσματα.

masterThesis

Λόγος δυφιακών σφαλμάτων (EL)
DVB-T (EL)
Ορθογωνική πολυπλεξία διαίρεσης συχνότητας (EL)
Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (EL)
AWGN (EL)
OFDM (EL)
Λευκός Gaussian θόρυβος (EL)
Τηλεπικοινωνιακό κανάλι Rician (EL)
Rician (EL)
BER (EL)
Matlab (EL)


2007


2015-11-19T11:02:05Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.