Μελέτη της επίδρασης της ατμοσφαιρικής αερολιμενικής ρύπανσης στην ορατότητα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Μελέτη της επίδρασης της ατμοσφαιρικής αερολιμενικής ρύπανσης στην ορατότητα (EL)

Παπαδόπουλος, Δημήτριος - Ηλίας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Θεοφράστειο "Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική". (EL)

Στην προτεινόμενη εργασία θα μελετηθεί η επίδραση της αστικής αερολυματικής ρύπανσης στην ορατότητα των χρωμάτων του ουράνιου θόλου για την περίοδο του Μαΐου 2008 και για διάφορες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Η συγκριτική μελέτη των χρωματικών αλλοιώσεων θα πραγματοποιηθεί με βάση των χρωματομετρικών προτύπων CIE (Commission Internationale de l’Eclairage). Για την προσομοίωση του ουράνιου χρώματος θα γίνει σύνθετη προσομοίωση με συνδυαστική χρήση των μοντέλων PMCAMx και MODTRAN. Η διασύνδεση των επιμέρους μοντέλων, καθώς και η ανάλυση των αποτελεσμάτων θα γίνει με χρήση εξειδικευμένου λογισμικού που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η μελέτη επιδιώκει τόσο την αξιολόγηση της σύνθετης διαδικασίας προσομοίωσης του ουράνιου χρώματος, όσο και μία πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

masterThesis

Aerosol (EL)
Vision (EL)
Αερολύματα (EL)
Ορατότητα (EL)


2011


2015-11-20T08:19:21Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.