Οι γεωργικές επιδοτήσεις ως εργαλεία πολιτικής για την αειφορία: η περίπτωση των επιδοτήσεων της ελαιοκαλλιέργειας στο νομό Λέσβου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Οι γεωργικές επιδοτήσεις ως εργαλεία πολιτικής για την αειφορία: η περίπτωση των επιδοτήσεων της ελαιοκαλλιέργειας στο νομό Λέσβου (EL)

Παπαδημητρίου, Δήμητρα - Παναγιώτης

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. (EL)

Η διπλωματική αυτή εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. Όσον αφορά στον σκοπό της Διπλωματικής εργασίας, διερευνήσαμε τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η άσκηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μέσω της εφαρμογής του συστήματος των επιδοτήσεων, στο Νομό Λέσβου, σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Σε επίπεδο νομού επιλέχθηκαν οι κυριότερες επιδοτήσεις της ελαιοκαλλιέργειας, πραγματοποιήσαμε έρευνα και διατυπώσαμε ως υπόθεση εργασίας ότι η εφαρμογή των συγκεκριμένων εργαλείων πολιτικής, καθιστά την ελαιοκαλλιέργεια, ως τη λιγότερη βιώσιμη και την πιο επιρρεπή σε εγκατάλειψη. Διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος της εγκατάλειψης καραδοκεί και ότι αν και κλονίζεται η οικονομική βιωσιμότητα ορισμένων ελαιώνων, αυτοί αποτελούν την κύρια καλλιέργεια στην περιοχή μελέτης, με το μεγαλύτερο ακαθάριστο εισόδημα και την μεγαλύτερη φυσική αξία. Οπότε, ένα σωστό πλαίσιο ολοκληρωμένης πολιτικής θα ήταν αναγκαίο, ώστε η ελαιοκαλλιέργεια να αποτελεί πρότυπο αειφόρου χρήσης γης.

masterThesis

Common agricultural policy (EL)
Κοινή αγροτική πολιτική (EL)
Επιδότηση (EL)
Subsidy (EL)


2006


2015-11-20T08:20:50Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.