Η παραγωγή κομπόστ του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Χανίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Η παραγωγή κομπόστ του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Χανίων (EL)

Βλοντάκης, Γιώργος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. (EL)

Στο Ακρωτήρι Ν. Χανίων έχει κατασκευαστεί ένα νέο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, ως τμήμα ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων της περιοχής. Στην εργασία αυτή περιγράφεται συνοπτικά το σύστημα αυτό, δίδονται στοιχεία για τα στερεά απορρίμματα της περιοχής και αναλύεται η σημασία της κομποστοποίησης του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων. Παρουσιάζονται οι βασικές γνώσεις για την κομποστοποίηση των οργανικών υλικών, όπως και τα θέματα των προδιαγραφών ποιότητας των κομπόστ από Α.Σ.Α, της σχετικής νομοθεσίας και της διάθεσής του, με ιδιαίτερη ανάλυση στην επίδρασή του στα φυτά και το έδαφος. Ιδιαίτερα περιγράφεται ο τρόπος παραγωγής του κομπόστ στη συγκεκριμένη μονάδα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, τα χαρακτηριστικά του παραγόμενου υλικού, στοιχεία κόστους, οι προοπτικές διάθεσής του και κάποιες προτάσεις για βελτίωση της ποιότητάς του.

masterThesis

Κομποστοποίηση αστικών στερεών αποβλήτων (EL)
Composting (EL)
Εργοστάσιο κομποστοποίησης (EL)
Κομποστοποίηση (EL)
MSW composting (EL)
Composting facility (EL)


2007


2015-11-20T08:20:51Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.