Ψηφιακός χάρτης της αγροτικής περιουσίας των φιλανθρωπικών καταστημάτων Μυτιλήνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Ψηφιακός χάρτης της αγροτικής περιουσίας των φιλανθρωπικών καταστημάτων Μυτιλήνης (EL)

Καζαντζής, Ευστράτιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Γεωργία και Περιβάλλον. (EL)

Η γεωργία με το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου άρχισε να γνωρίζει τη μεγάλη εξέλιξη. Αυτό ήταν ανάγκη γιατί τότε άρχισε να αυξάνεται ο πληθυσμός, καθώς και οι απαιτήσεις των ανθρώπων για βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο. Η αξιολόγηση της γης ως προς την εκμετάλλευση και τη χρήση της, δημιούργησε την ανάγκη της σωστής καταγραφής της, προκειμένου να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα, η παραγωγικότητα και η αειφορία της. Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συντρέχουν εξ ίσου οι λόγοι της οικονομικής μεγένθυσης, της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Στη μελέτη αυτή θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα δείγμα καταγραφής αγροτικής γης με έναν ψηφιακό χάρτη, που θα απεικονίζονται διάφορα αγροτεμάχια, ενός ιστορικού ιδρύματος που έχει παρουσία στο νησί της Λέσβου με συνεχή κοινωνική και φιλανθρωπική δράση για περισσότερο από τριακόσια χρόνια. Τα υλικά και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι κυρίως ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και τα σύγχρονα λογισμικά που διαθέτουν τα εργαστήρια του Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και το έγγραφο υλικό από το αρχείο των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης. Ακόμη θα χρησιμοποιηθούν οι γνώσεις και η σχέση που έχουν οι αρμόδιοι άνθρωποι με τη αγροτική περιουσία του ιδρύματος, καθώς και εξειδικευμένοι επιστήμονες και τεχνοκράτες. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα αποτελέσει αντικείμενο σχολίων και μελέτης προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά, επιστημονικά και περιβαλλοντικά.

masterThesis

Charity organizations (EL)
Αγροτική περιουσία (EL)
Φιλανθρωπικά καταστήματα (EL)
Μυτιλήνη (EL)
Agricultural land (EL)
Ψηφιακός χάρτης (EL)
ene (EL)
Mytil (EL)
Digital maps (EL)


2008


2015-11-20T08:23:11Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.