Στατιστική Μοντελοποίηση Ιατρικών Δεδομένων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Στατιστική Μοντελοποίηση Ιατρικών Δεδομένων (EL)

Λυγούρα, Άννα - Ιωάννης

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών. Στατιστική και Αναλογιστικά - Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά. (EL)

Με τον όρο Φοβία δηλώνεται ο φόβος ενός ατόμου, ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται, παρ' όλο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αληθινός κίνδυνος. H φοβία ενός ατόμου μπορεί να οφείλεται είτε σε μια άσχημη εμπειρία, είτε σε άγχος ενδεχόμενης αποτυχίας, είτε σε άλλες αιτίες. Τα αποτελέσματα πάντως είναι σίγουρα δυσάρεστα εφόσον το άτομο αναγκάζεται να αποκόβεται από δραστηριότητες που έχουν σχέση με την συγκεκριμένη φοβία και να ζουν σε άγχος ή ακόμη και πανικό όταν πρόκειται να το αντιμετωπίσουν. Σε κάθε είδος φοβίας το άτομο μπορεί να πάθει κρίση και να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του.Οι στόχοι της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να διερευνηθεί από ποιες φοβίες διακατέχονται οι άνθρωποι και πως αυτές επηρεάζουν την ζωή τους.Για την παρούσα ανάλυση χρησιμοποιήθηκε ερωτηματολόγιο το οποίο δόθηκε σε 450 (από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τα 413) ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, μορφωτικού επιπέδου και καταγωγής.Οι στατιστικές μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στην παρούσα έρευνα, ήταν η περιγραφική ανάλυση καθώς και η παραγοντική ανάλυση. Οι μέθοδοι αυτές εφαρμόστηκαν στα δεδομένα των 413 ερωτηματολογίων.

masterThesis

Παραγοντική ανάλυση (EL)
Medical data (EL)
Factor analysis (EL)
Μοντελοποίηση (EL)
Ιατρικών (EL)
Δεδομένων (EL)
Statistics (EL)


2013


2015-11-22T15:59:22Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.