Αξιολόγηση στατιστικών τεστ στον προσδιορισμό διαφορών υδρομετεωρολογικών δεδομένων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Αξιολόγηση στατιστικών τεστ στον προσδιορισμό διαφορών υδρομετεωρολογικών δεδομένων (EL)

Θεοδωρακόπουλος, Ευάγγελος - Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών. Στατιστική και Αναλογιστικά - Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά. (EL)

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η εύρεση στατιστικών διαφορών σε υδρο-μετεωρολογικά δεδομένα που προέρχονται, είτε από διαφορετικούς μετεωρολογικούς σταθμούς είτε από διαφορετικές περιόδους μελέτης (μεταξύ χρονικών περιόδων). Με τη χρήση κατάλληλων στατιστικών τεστ καθώς και γραφικών ελέγχων πραγματοποιήθηκε εντοπισμός και ανάλυση των στατιστικών διαφορών και συγκεκριμένα :1) Στη μέση τιμή των δεδομένων 2) Στην τάση που μπορεί να έχουν τα δεδομένα.3) Στην κατανομή των δεδομένων Για την ορθή εφαρμογή των ελέγχων εξετάστηκαν θέματα όπως η κανονικότητα ή μη των μεταβλητών, η ισότητα ή μη των διακυμάνσεων των μεταβλητών, η ανεξαρτησία των δεδομένων και η τυχαιότητα (randomness).Αρχικά εξετάστηκε αν τα δεδομένα διαφοροποιούνται ως προς την μέση τιμή, την τάση και την κατανομή. Στη συνέχεια εξετάστηκε αν τα δεδομένα διαφοροποιούνται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Τα δεδομένα χωρίστηκαν σε δύο χρονικές περιόδους και εξετάστηκε αν μπορούν να «συνδεθούν» γραμμικά με την μεταβλητή του χρόνου.

masterThesis

Mann-whitney (EL)
Kruskal-wallis (EL)
Έλεγχος διακύμανσης (EL)
Στατιστικός έλεγχος (EL)
One-way-anova (EL)
Kolmogorov (EL)
Έλεγχος κανονικότητας (EL)
Mann-kendall (EL)
Υδρομετεορολογικα δεδομένα (EL)
Έλεγχος ανεξαρτησίας (EL)
SPSS (EL)
Έλεγχος τάσης (EL)


2013


2015-11-22T15:59:23Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.