Συνδυαστικές κατασκευές παραγοντικών σχεδιασμών και μελέτη των στατιστικών τους ιδιοτήτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Συνδυαστικές κατασκευές παραγοντικών σχεδιασμών και μελέτη των στατιστικών τους ιδιοτήτων (EL)

Γκάντζου, Χρυσούλα - Λ.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών. Στατιστική και Αναλογιστικά - Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά. (EL)

Ένα σημαντικό πρόβλημα στον σχεδιασμό πειραμάτων είναι η επιλογή των βέλτιστων σχεδιασμών. Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται έναν αλγόριθμο για την ταξινόμηση σχεδιασμών σε μη-ισομορφικές κλάσεις και την επιλογή έπειτα των καλύτερων με την εφαρμογή κριτηρίων. Ένα βασικό στοιχείο του αλγορίθμου είναι η χρήση της ελάχιστης βάσης στηλών για την μείωση των υπολογισμών όσον αφορά στον καθορισμό ισομορφισμού ανάμεσα στους σχεδιασμούς. Σκοπός της εργασίας ήταν να επαληθευτούν τα αποτελέσματα πρόσφατης ερευνητικής εργασίας με κατάληλη υλοποιήση αλγορίθμων σε γλώσσα προγραμματισμού C++.

masterThesis

Fractional factorial designs (EL)
Column base (EL)
Optimal designs (EL)
Βάση στηλών (EL)
Design isomorphism (EL)
Ισομορφισμός σχεδιασμών (EL)
Βέλτιστοι σχεδιασμοί (EL)
Ορθογώνιοι σχηματισμοί (EL)
Κλασματικοί παραγοντικοί σχεδιασμοί (EL)
Orthogonal arrays (EL)


2006


2015-11-22T15:59:24Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.