Δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής (site) για τα Αλώνια Μεσοτόπου Λέσβου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής (site) για τα Αλώνια Μεσοτόπου Λέσβου (EL)

Σαραντίδου, Ανδριανή - Κωνσταντίνος

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πολιτισμική Πληροφορική. (EL)

Η παρούσα μελέτη διερευνά και αποτυπώνει την περιοχή Αλώνια, που βρίσκεται Ν.Δ του Μεσοτόπου Λέσβου, στην οποία αναπτύχθηκε από την αρχαιότητα και διατηρήθηκε μέχρι πρότινος μια ιδιαίτερη αγροτική-οικιστική εγκατάσταση, οι κάτοικοι της οποίας ασχολούνταν με την παραδοσιακή καλλιέργεια των δημητριακών. Η μελέτη στοχεύει στην απεικόνιση της περιοχής και στην καταγραφή των δραστηριοτήτων των κατοίκων, μέσω μιας πολυμεσικής εφαρμογής που θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Το υλικό που συγκεντρώθηκε κατά την έρευνα θα προβληθεί στο ευρύ κοινό, με τη χρήση των κατάλληλων ψηφιακών μέσων, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου.
This study explores and depicts the region Alonia, located southwest of Mesotopos Lesvos, which was developed in ancient times and has maintained until recently a special rural-residential facility, whose inhabitants were engaged in the traditional cultivation of cereals. The study aims to describe the region and in this way record the activities of residents, through a multimedia application that is available online. The material gathered during the research will be displayed to the public, using appropriate digital media, with the final objective of maintaining the cultural identity of the place.

masterThesis

Μεσότοπος (EL)
Multimedia (EL)
Αλώνια Μεσοτόπου Λέσβου (EL)
Λαογραφία (EL)
Traditional cultivation of cereals (EL)
Διαδικτυακή εφαρμογή (EL)
Πολυμέσα (EL)
Alonia Mesotopos Lesvos (EL)
Παραδοσιακή Καλλιέργεια Δημητριακών (EL)
Mesotopos (EL)
Web Applications (EL)


2012


2015-12-16T15:15:54Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.