Δημιουργία Ψηφιακής Εφαρμογής για το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Δημιουργία Ψηφιακής Εφαρμογής για το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (EL)

Παπαγρηγορίου, Καλλιόπη - Κωνσταντίνος

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πολιτισμική Πληροφορική. (EL)

Αντικείμενο της εργασίας είναι η δημιουργία μιας ψηφιακής εφαρμογής, η οποία απευθύνεται σε ένα Μουσείο που άνοιξε πρόσφατα την «πόρτα» του στο κοινό. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος συγκεντρώνει μουσειακό υλικό που σχετίζεται με τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα και με γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν και μετά το Ολοκαύτωμα στον ευρύτερο χώρο της επαρχίας των Καλαβρύτων. Η σημασία των γεγονότων γίνεται φανερή τόσο από τη φύση των τεκμηρίων, όσο και από το ίδιο το όνομα του Μουσείου. Ο όρος «Ολοκαύτωμα» αποτελεί μια έννοια που αφορά πολλές κοινωνικές ομάδες παγκοσμίως, οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με σκληρές και μαζικές εκτελέσεις. Το συγκεκριμένο μουσείο επικεντρώνεται ολοκληρωτικά στο Ολοκαύτωμα που δέχθηκαν οι Καλαβρυτινοί.Ο σχεδιασμός της εφαρμογής έγινε έτσι ώστε η εφαρμογή να ενταχθεί σε μια αίθουσα του Μουσείου και λειτουργεί ως μέσο για την υποστήριξη και την ενίσχυση των αυθεντικών εκθεμάτων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η πορεία που ακολουθήθηκε για τη δημιουργία της εφαρμογής ήταν: αρχικά, μελετήθηκαν τα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων ώστε να γίνει κατανοητό το περιεχόμενο του Μουσείου. Έπειτα, μελετήθηκαν στοιχεία που αφορούν στη φυσιογνωμία του Μουσείου, όπως είναι οι στόχοι και ο σχεδιασμός των αιθουσών, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό τι είδους εφαρμογή θα έπρεπε να δημιουργηθεί προκειμένω να ενισχύσει το έργο του Μουσείου. Στη συνέχεια, μελετήθηκαν οι ψηφιακές εφαρμογές των μουσείων και κυρίως οι εφαρμογές που αξιοποιούνται στις εκθέσεις, οι δυνατότητες που προσφέρουν στους επισκέπτες και οι προβληματισμοί που προκύπτουν. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, έγινε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εφαρμογής.

masterThesis

Γερμανικά έγγραφα (EL)
Municipal Museum of the Kalavritan Holocaust (EL)
Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (EL)
Ψηφιακή εφαρμογή (EL)
Application (EL)
Holocaust of Kalavryta (EL)
Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων (EL)


2012


2015-12-16T15:15:56Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.