Η χρήση του Web 2.0 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: απόψεις και εμπειρίες φοιτητών/τριών: η περίπτωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Using Web 2.0 in tertiary education: student’s views and experiences: the case of the University of Macedonia
Η χρήση του Web 2.0 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: απόψεις και εμπειρίες φοιτητών/τριών: η περίπτωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (EL)

Νικολαΐδου, Άννα

aegean

Η νέα μορφή του Παγκόσμιου Ιστού – Web 2:0 – ενθαρρύνει τη συμμετοχή των χρηστών αλλά και την παραγωγή ενός πλουσιότερου, σύγχρονου και δημοκρατικού περιεχομένου. Οι χρήστες παίρνουν το ρόλο του δημιουργού του περιεχομένου ενώ βασικό στοιχείο της νέας γενιάς του διαδικτύου είναι ο κοινωνικός του χαρακτήρας. Ο χαρακτήρας αυτός ενισχύεται μέσα από τη συμμετοχή αλλά και την αλληλεπίδραση των χρηστών τόσο στη διαμόρφωση όσο και στο διαμοιρασμό της πληροφορίας. Μέσα από τη νέα αυτή πραγματικότητα, δημιουργούνται προϋποθέσεις για την υιοθέτηση μεθόδων που προωθούν εναλλακτικές πρακτικές μάθησης στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στο χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα από την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών βελτιώνεται η μάθηση, ενισχύονται οι δεσμοί και η επικοινωνία καθηγητών/τριών και φοιτητών/τριών, βελτιώνεται η εμπειρία της μάθησης ενώ ταυτόχρονα γίνεται διάχυση της γνώσης. Μέσα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος των νέων εφαρμογών στη διάχυση της γνώσης και στην εμπειρία της μάθησης μέσα στο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, οι φοιτητές/τριες φάνηκαν υπέρ της ένταξης των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών web 2.0 στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

masterThesis

tertiary education (EL)
διαδικτυακό περιβάλλον μάθησης (EL)
learning practices (EL)
νέες τεχνολογίες (EL)
τριτοβάθμια εκπαίδευση (EL)
web 2:0 (EL)


2019-08-05


2020-01-13T08:31:17Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.