Υλοποίηση Threshold-Oprimal ECDSA υπογραφές σε πορτοφόλι του Ethreum Wallet

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Implementing Threshold-Optimal ECDSA signatures to an Ethereum wallet (EL)
Υλοποίηση Threshold-Oprimal ECDSA υπογραφές σε πορτοφόλι του Ethreum Wallet (EL)

Κούτουλας, Βασίλειος

aegean

Η χρήση των κρυπτονομισμάτων διαρκώς αυξάνεται στις μέρες μας. Η πλατφόρμα του Ethereum και το Ether αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος κρυπτονομίσματα. Ωστόσο τα περιστατικά ασφαλείας αναφορικά με τα Ethereum Wallets όλο και αυξάνονται. Οι κακόβουλοι χρήστες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κενά ασφαλείας των μηχανημάτων των χρηστών, ώστε να αποκομίσουν τα private keys των wallets τους, τα οποία αποτελούν το κλειδί για την πραγματοποίηση των μεταφορών (transactions) με την παραγωγή των υπογραφών (signatures) σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα. Έτσι στην παρούσα εργασία θα εισάγουμε και θα υλοποιήσουμε ένα threshold σχήμα παραγωγής υπογραφών σε ελλειπτικές καμπύλες, το οποίο απαιτεί την συμμετοχή πολλών μερών, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με το private key του wallet που αναφερόμαστε, καθώς επίσης και ένα wallet που θα επικοινωνεί με το Ethereum. Αρχικά θα παρουσιάσουμε κάποιες βασικές έννοιες γύρω από το Ethereum και τον τρόπο λειτουργίας του. Στην συνέχεια θα γίνει αναφορά των ECDSA signatures καθώς και της σημασίας τους στα κρυπτονομίσματα. Έπειτα θα αναλύσουμε το γενικευμένο σχήμα του threshold signatures των Gennaro, Goldfeder, Narayanan και τέλος θα παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο use case καθώς και την υλοποίησή του.

masterThesis

ethereum (EL)
ελλειπτικές καμπύλες (EL)
κρυπτονομίσματα (EL)
threshold optimal (EL)
συναλλαγή (EL)
ECDSA signature (EL)


2019-06-01


2020-01-13T08:34:08Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.