Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Airbnb, μια ανατρεπτική ψηφιακή καινοτομία (EL)
Αirbnb, a distruptive digital innovation (EL)

Νικολάρα, Αριάδνη

aegean

Στην εργασία αυτή θελήσαμε να αναλύσουμε την απότομη άνοδο της AIRBNB ως ανατρεπτικής καινοτομίας μέσα σε μία δεκαετία σε παγκόσμιο επίπεδο και να αναδείξουμε τόσο τα θετικά στοιχεία, όσο και τις δύσκολες και ακραίες επιπτώσεις που επέφερε στις ζωές πολλών πολιτών αλλά και επιχειρηματιών, ενώ ταυτόχρονα αύξαινε τους μιμητές της, που προσπαθούν να αντιγράψουν το επιτυχημένο επιχειρηματικό της μοντέλο. Αναλύουμε τόσο το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή η πλατφόρμα και οι παρόμοιές της αναπτύχθηκαν, αλλά και τις προβλέψεις για το μέλλον αυτών των ψηφιακών πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ειδική αναφορά γίνεται για την αντιπαλότητά της με τον ξενοδοχειακό κλάδο, γίνονται οι ανάλογοι συσχετισμοί και διαφοροποιήσεις. Στην έρευνα που συνόδεψε το θεωρητικό μας πλαίσιο, εξετάσαμε τις θέσεις των ελλήνων εκμισθωτών (hosts) της AIRBNB που ανήκουν σε ομάδα ενός δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Μέσα από τριάντα ερωτήματα ανοικτού και κλειστού τύπου, μαθαίνουμε για το προφίλ τους και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την ενασχόλησή τους αυτή, ως κύρια επαγγελματική ή συμπληρωματική των λοιπών τους δραστηριοτήτων. Εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία πιστεύουμε πως μπορούν να αξιοποιηθούν θετικά από διάφορους φορείς, διότι φάνηκε πως η AIRBNB αύξησε τον τουρισμό και μεγάλωσε την τουριστική πίτα, παρά ότι λειτούργησε ανταγωνιστικά του κλασσικού τουριστικού προϊόντος.

masterThesis

digital (EL)
innovation (EL)
πλατφόρμες (EL)
entrepreneurship (EL)
καινοτομία (EL)
επιχειρηματικότητα (EL)
ψηφιακή (EL)
airbnb (EL)


2019-10


2020-02-03T13:22:45Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.