Ο καλλωπισμός της μορφής στην αιγυπτιακή τέχνη του μέσου και νέου βασιλείου: υλικά, χρώματα, θρησκευτικές διαστάσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ο καλλωπισμός της μορφής στην αιγυπτιακή τέχνη του μέσου και νέου βασιλείου: υλικά, χρώματα, θρησκευτικές διαστάσεις (EL)

Ραμπούση, Αλκμήνη

aegean

Η εκπόνηση της εργασίας έχει ως στόχο την μελέτη των υλικών ( οργανικών υλών και χρωμάτων) που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Αιγυπτίους για τον καλλωπισμό των μορφών τους στην τέχνη της εικονογραφίας. Ακόμη, η εργασία πραγματεύεται την διαδικασία καλλωπισμού τη μορφής κατά την ταφική πρακτική, καθώς και την μελέτη των μαγικοθρησκευτικών προεκτάσεων μέσα από κειμενογραφία του Νέου Βασιλείου. The aim of this paper is to study thoroughly the materials (organic materials and colors) used by the ancient Egyptians to embellish their forms in the art of iconography. Furthermore, this project deals with the process of embellishing the form during burial practice, as well as the study of the magical-religious implications through the New Kingdom textbook.

masterThesis

οργανικές ύλες (EL)
organic materials (EL)
iconography (EL)
colors (EL)
χρώματα (EL)
εικονογραφία (EL)


2019-02-21


2020-02-18T13:13:02Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.