3D digital reconstructions for the enhancement of maritime cultural heritage: study case of the ancient submerged harbour of Kyllene - Glarentza

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Τρισδιάστατες ψηφιακές αναπαραστάσεις για την ανάδειξη της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς: μελέτη περίπτωσης από το αρχαίο καταβυθισμένο λιμάνι της Κυλλήνης - Γλαρέντζας (EL)
3D digital reconstructions for the enhancement of maritime cultural heritage: study case of the ancient submerged harbour of Kyllene - Glarentza (EL)

Ξανθός, Ευάγγελος

aegean

Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία παρουσιάζει αναλυτικά την μεθοδολογία, τις πηγές, και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για την Τρισδιάστατη ανακατασκευή του μνημείου. Στην περίπτωση μας, η δουλειά μας βασίστηκε στα κατάλοιπα του ελληνιστικού πύργου στο αρχαίο λιμάνι της Κυλλήνης Γλαρέντζας, το οποίο διατηρείται υποβρυχίως και χρονολογείται τον 3ο αιώνα π.Χ. Περιγράφεται αναλυτικά η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, ενώ εξετάζεται η χρησιμότητα της ανακατασκευής για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος εξετάζεται το σύνολο των δυνατοτήτων της Τρισδιάστατης Εικονικής Ανακατασκευής, σε συνδυασμό Ψηφιακές τεχνολογίες, όπως Φωτογραμμετρία, το σόναρ και η εικονική πραγματικότητα.

masterThesis

3d (EN)
τρισδιάστατη απεικόνιση (EN)
λιμάνια (EN)
harbors (EN)
reconstruction (EN)
ανακατασκευή (EN)


2018-09-26


2020-02-21T11:22:09Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.