Δημιουργία και διαχείριση ψηφιακής συλλογής για την παραδοσιακή κεραμική τέχνη της Κρήτης: η περίπτωση του αγγειοπλαστικού κέντρου των Μαργαριτών Μυλοπόταμου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Δημιουργία και διαχείριση ψηφιακής συλλογής για την παραδοσιακή κεραμική τέχνη της Κρήτης: η περίπτωση του αγγειοπλαστικού κέντρου των Μαργαριτών Μυλοπόταμου (EL)

Σημαντηράκης, Νικόλαος

aegean

Η ελληνική παραδοσιακή κεραμική αποτελεί ένα σχετικά νέο πεδίο για την αρχαιολογική έρευνα. Η παρούσα μελέτη εστιάζει στην ψηφιοποίηση και την τρισδιάστατη οπτικοποίηση της κρητικής κεραμικής και ιδιαίτερα αυτής των Μαργαριτών, ενός χωριού αγγειοπλαστών κοντά στο Ρέθυμνο. Για την κατασκευή μιας ψηφιακής συλλογής αγγείων προτιμήθηκαν οι φωτογραμμετρικές μέθοδοι αποτύπωσης και ειδικά αυτής του Σχήματος από Κίνηση. Παρουσιάζεται επίσης η εφαρμογή ενός εικονικού μουσείου με την επικοινωνία με το κοινό. Επιπροσθέτως εξετάζονται ζητήματα σχετικά με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας, των εφαρμογών της εικονικής πραγματικότητας, της αρχαιολογικής οπτικοποίησης και των μουσειολογικών πρακτικών.

masterThesis

φωτογραμμετρία (EL)
ceramics (EL)
Crete (EL)
photogrammetry (EL)
archeology (EL)
αρχαιολογία (EL)
πολιτιστική κληρονομιά (EL)
cultural heritage (EL)
3D (EL)
geometric documentation (EL)
Κρήτη (EL)
γεωμετρική τεκμηρίωση (EL)
κεραμική (EL)


2018-06


2020-02-21T11:25:20Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.